Fellesorganisasjonen

LO-forbundet FO arrangerer tre seminarer under Arendalsuka

Del

Fellesorganisasjonen (FO) vil også i år være en aktiv bidragsyter under Arendalsuka med tre seminarer om henholdsvis arbeidsinkludering, likelønn og barnevern.

Fellesorganisasjonen (FO) vil også i år være en aktiv bidragsyter under Arendalsuka med tre seminarer om henholdsvis arbeidsinkludering, likelønn og barnevern.

Norges ledende fag- og profesjonsforbund for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere har i år lagt opp til tre seminarer i løpet av Arendalsuka.

- Vi gleder oss til å sette flere av våre viktigste saker på agendaen og ser fram til spennende faglige diskusjoner og politiske debatter, sier forbundsleder i FO, Mimmi Kvisvik.

Hun og hele forbundsledelsen i FO, samt flere sentrale FOere er tilstede i Arendal i uke 33.

Fra drøm til virkelighet - om vellykket arbeidsinkludering
Tirsdag kl 16-18

Det første seminaret tar opp sosialt arbeids plass i regjeringens nylig lanserte inkluderingsdugnad, for å få flere i jobb. Men hva skal til for at ungdom, arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne og de med hull i CV-en skal få en jobb å gå til?

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (Høyre), NAV-direktør Sigrun Vågeng, Lise Christoffersen (Arbeiderpartiet) og daglig leder i Stiftelsen SORJarle Eknes og sosionom Åse Tea Bachke deltar i paneldebatt: Hva er forutsetningene for vellykket arbeidsinkludering?

Likelønn: Har Island svaret?
Onsdag kl 16-18

Er du opptatt av av å utjevne lønnsforskjeller mellom kvinner og menn? FO varmer opp med seminar om likelønn før LO og den store likestillingsdebatten braker løs klokken 18 samme sted.

Som første land i verden, bøtelegger Island bedrifter som ikke gir kvinner samme lønn som menn. Vi får siste nytt om dette fra forsker Anne Skevik Grødem ved CORE - Senter for likestillingsforskning.

Deretter får vi kommentarer fra blant annet likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Inger Bjurstrøm, sjefsøkonom i LO Roger Bjørnstad og forbundsleder i FO Mimmi Kvisvik.

Til barnsvernsbarnas beste?
Torsdag kl 8-10

FOs tredje seminar arrangeres i samarbeid med Landsforeningen for barnevernsbarn torsdag under Arendalsuka.

Det handler om at ikke "hvem som helst" kan undervise barna våre, men "hvem som helst" kan ha ansvar for barna i barnevernet.

Tall fra SSB viser at kompetansen i barneverntjenestene er svært forskjellig mellom kommuner, og mellom fylker. FO og LFB sine medlemmer og tillitsvalgte opplever stadig oftere at det åpnes for å senke kravene for å jobbe i barneverntjenesten. Har ikke barnevernsbarna rett på å bli møtt med kompetanse?

Direktør for Bufdir Mari Trommald og statssekretær i Barne- og likestillingsdepartementet (Norge) Tom Erlend Skaug holder innlegg.
I tillegg blir det panelsamtale mellom:
- styreleder i KS Kommunesektorens organisasjon
Gunn Marit Helgesen
- leder i Arbeiderpartiets oppvekstutvalg Cecilie Knibe Kroglund
- Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold,
KrF Kristelig Folkeparti
- Stortingsrepresentant Silje Hjemdal, Fremskrittspartiet FrP


Har du spørsmål eller ønsker å intervjue noen under arrangementet, ta kontakt med FOs kommmunikasjonsleder Line Haugland.

Mobil: 984 20 182
E-post: line.haugland@fo.no

Vel møtt!

Kontakter

Kommmunikasjonsleder Line Haugland.

Mobil: 984 20 182
E-post: line.haugland@fo.no

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

02380http://www.fo.no
Fellesorganisasjonen (FO) er fag- og profesjonsforbund for over 28.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere, velferdsvitere og studenter. Over 80% av FOs 28.000 medlemmer er kvinner.

Følg saker fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom