Fellesorganisasjonen

LO-forbund reagerer på sosionom-harselas fra Erna Solberg

Del

Sosionomer gjør opprør etter at statsministeren brukte begrepet «sosionomisere» fra stortingets talerstol onsdag. Nå krever Fellesorganisasjonen (FO) en beklagelse.

Erna Solberg har åpenbart ikke forstått hva sosialt arbeid er, mener FO-leder Mimmi Kvisvik.  

– Å «sosionomisere» bør være en hedersbetegnelse for godt, samfunnsnyttig arbeid, ikke en nedlatende harselas fra stortingets talerstol.

Solbergs uttalelse har vekket stor harme og engasjement blant landets sosionomer og mange flere. I formiddagstimene i dag har allerede 700 signert oppropet «Sosionomer krever svar fra Erna Solberg».

 Det var i stortingets spørretime 15. november at Solberg brukte begrepet «sosionomisere» for å forklare det hun mener er en uhensiktsmessig innsats overfor kriminelle.

Fellesorganisasjonen (FO), som  organiserer om lag 11.000 sosionomer i Norge, mener statsministeren harselerer med både sosionomer og sosialt arbeid.

Hør Mimmi Kvisvik i P4-nyhetene her.

Respektløs statsminister

– Dette er respektløst og nedlatende av Erna Solberg. I beste fall handler dette om fordommer eller kunnskapsløshet. I verste fall handler det om begge deler. Hun har åpenbart ikke forstått hvilken uvurderlig jobb mange sosionomer gjør i Norge. Sosialt arbeid har samfunnsmessig nytte, og bidrar til at flere kan oppleve verdighet og tilhørighet i samfunnet vårt, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

 Hun understreker også at å «sosionomisere» ikke en gang er et ord. Sosialt arbeid er et fag med lang praksis- og forskningstradisjon og med solid internasjonal forankring. Det har tydeligvis ikke vår statsminister fått med seg.

 Kvisvik har vært sosionom i over 30 år, og er svært stolt av yrket sitt. Hun er også veldig stolt av å lede Fellesorganisasjonen (FO), fagforeningen som organiserer om lag 11.000 av 17.000 sosionomer i Norge.

 – Disse gjør en viktig jobb for mange i Norge - og for Norge som samfunn. Sosionomer er vitale byggesteiner i velferdsstaten. Vi forventer at Solberg beklager uttalelsen sin overfor de 17.000 sosionomene som finnes i landet, sier Kvisvik.

Se oppropet her.

Nøkkelord

Kontakter

Tove Bø
Kommunikasjonsrådgiver
Mobil: 97 09 55 99

Bilder

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

02380http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO)

Fellesorganisasjonen (FO) er fag- og profesjonsforbundet for 28.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere, velferdsvitere og studenter.

FO er ett av medlemsforbundene i Landsorganisasjonen (LO).

Følg saker fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom