Leading Web Solutions

Les om hvorfor du bør skaffe deg kredittkort

Del

Dersom du ikke allerede har kredittkort forklarer vi her hvorfor du bør skaffe deg det. Hvis du allerede har et, bør du vurdere å få flere. Vi viser deg hvordan du kan handle rimeligere, raskere og tryggere ved hjelp av kredittkort.

KREDITTKORT GIR MANGE FORDELER: Det kan også være lurt å mer enn ett kort. Foto: Istockphoto.
KREDITTKORT GIR MANGE FORDELER: Det kan også være lurt å mer enn ett kort. Foto: Istockphoto.

Bedre beskyttelse som forbruker

Dersom du betaler med kredittkort er det langt mindre fare for at du taper penger dersom du må reklamere på en vare eller tjeneste, hvis for eksempel selgeren går konkurs. Kredittkortselskapet har samme plikt som selgeren til å passe på at du får det du har betalt for, ifølge Finansavtaleloven.

Rentefri kreditt i inntil seks uker

Når du betaler med et kredittkort bruker du ikke dine egne penger. Selgeren får betalt fra kredittkortselskapet ditt. De sender deg senere en regning på alle dine kjøp. Hvor lang tid det tar før du mottar regning fra kortselskapet ditt varierer noe.

Det vil som regel være mellom fire og seks uker. Det betyr at du får et gratis lån i inntil seks uker. Det gjør at kredittkortbruk er veldig fleksibelt, og likevel uten kostnad, så lenge du passer på å betale regningen i tide.

Mindre sjanse for å få tømt kontoen

Kredittkortselskapet har ansvar for sikkerheten på kredittkortet ditt. Dersom du blir svindlet med et vanlig bankkort kan du i verste fall oppleve at kontoen din blir tømt. Det skjer ikke med et kredittkort.

Ikke minst er denne sikkerheten viktig når du handler på internett. Da bør du ikke legge inn informasjon om vanlig debetkort ved betaling. Da anbefales det å benytte kredittkort.

Ifølge Sparebank1 gir kredittkort ekstra vern mot svindel, gjennom Finansavtaleloven. Det vil si at du har beskyttelse mot svindel, og du kan også få hjelp dersom det viser seg at varen du kjøper med kredittkortet har mangler eller er defekt. Da vil du kunne få hjelp av kredittkortselskapet til å reklamere på varen.

Forsikringer

En annen viktig sikkerhet med kredittkortet er at du som regel får en del gunstige forsikringer med på kjøpet. De fleste kort har både kjøps- og reiseforsikringer innbakt i kortavtalen. Akkurat hva som er forsikret, og for hvor høye summer, varierer noe. Derfor bør du sette deg inn i vilkårene for ulike kort, og velge ett eller flere som dekker nettopp dine behov.

Som regel kreves det at du kjøper varen eller tjenesten som skal forsikres med kredittkortet. Imidlertid er det også en del kort hvor kun halvparten av kjøpet må gjennomføres med kortet. Vær oppmerksom på dette, slik at du er nøye med å betale med riktig kredittkort ved de ulike anledningene.

Bonusordninger

De fleste kredittkort har tilknyttede bonusordninger. Det kan være prosentvise rabatter på drivstoff, varer fra bestemte butikker eller ulike tjenester.

Dette er hovedgrunnen til at du bør vurdere å ha flere kort. Siden de fleste kredittkort dessuten er gratis å ha, kan du enkelt dra nytte av bonusordningene fra flere kort. På den måten handler du tryggere, og billigere, med kredittkort.

Alltid penger tilgjengelig

Siden du har en konstant kredittramme i kredittkortet har du alltid penger tilgjengelig. Dersom brukskontoen din er tom, kan du fortsatt bruke penger fram til neste lønning.

Det kan være til hjelp hvis du får en uforutsett utgift eller et godt, men tidsbegrenset, tilbud dukker opp.

Hvor stor kreditt du har varierer fra kort til kort. Det kan du også avtale individuelt med kredittkortselskapet.

God oversikt over økonomien

Det er hele tiden viktig å følge med på hva du bruker, både med kredittkortet og ellers. Da holder du orden på privatøkonomien, og vet til enhver tid hvor mye du har å rutte med.

Når du bruker kredittkort får du hver måned tilsendt en oversikt over alle kjøp. Dermed kan du lett se hva du har brukt penger på. Det er nyttig for å planlegge framover, siden du ser hvilke typer utgifter du bruker mest på i det daglige.

Betal hele regningen

En viktig ting for å få maksimalt utbytte av kredittkortet er å betale tilbake hele beløpet på regningen før den forfaller. Da unngår du at det beregnes renter av beløpet.

Da har kredittkort-bruken din vært helt gratis. Du har hatt et fleksibelt lån i flere uker, og det du har handlet er forsikret.

Dersom du i motsatt fall velger å kun betale en del av beløpet, så er det fullt tillatt. Men da regner kredittkortselskapet renter på skyldig beløp fram til det er fullt innbetalt. Da kan det være relativt høye renter, så da er ikke lenger bruken gratis. Den er imidlertid fortsatt fleksibel, og alle de andre fordelene gjelder også fortsatt.

Det finnes mange kredittkortet på markedet i Norge. For å få en oversikt over kort kan du gå til nettsiden Kredittkortinfo.no. Der kan du også lese artikler med flere råd og tips om kredittkort.

Bilder

KREDITTKORT GIR MANGE FORDELER: Det kan også være lurt å mer enn ett kort. Foto: Istockphoto.
KREDITTKORT GIR MANGE FORDELER: Det kan også være lurt å mer enn ett kort. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg saker fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom