Leading Web Solutions

Leiebil kan lønne seg i det daglige

Del

Mange forbinder leiebil med ferietur eller jobbreise. Det er naturlig, siden leiebil er et godt fremkomstmiddel ved slike anledninger. Imidlertid er det ofte en praktisk løsning også i hverdagens små og store gjøremål. Vi viser hvordan bruk av leiebil kan gi en gevinst til familieøkonomien.

Det kan lønne seg å leie bil de gangene du skal ta turen utenfor allfarvei. Foto: Istockphoto.
Det kan lønne seg å leie bil de gangene du skal ta turen utenfor allfarvei. Foto: Istockphoto.

Økonomisk å ha kun en bil

En bil koster mye, både i innkjøp og vedlikehold. Dessuten må man ha et sted å parkere den. Mens det lenge har vært vanlig for en familie å ha to biler, gjerne en stor og en mindre, er det stadig flere som klarer seg med en bil.

Det er potensielt mange penger å spare for en husholdning hvis man velger å kun ha en bil. Da lønner det seg ofte heller å bruke penger på å leie akkurat den bilen man ønsker de gangene man trenger en ekstra bil.

En annen bil

Antall registrerte biler har fortsatt å gå noe oppover også de siste årene. Likevel er det etter hvert mange familier som har kun en bil. Enten satser de da på en stor familiebil, hvor det er plass til alle når de skal på hytta, samt sekker og surfebrett eller hva ellers man ønsker å ta med på en reise. Ellers satser de på en økonomisk og lettparkert liten bybil.

Uansett hender det at man trenger en annerledes bil enn den man har, eller at man trenger en bil til.

Fra urbant liv til hytte

Ifølge SSB er det nå 440 443 hytter og fritidsboliger i Norge. Det er 8,5 prosent økning fra ti år tidligere. Det er også stor interesse for villmarksliv både om sommeren og vinteren. Da trenger man plass til å ha med seg forskjellig utstyr de gangene man drar ut på tur.

Samtidig flytter stadig flere inn til byer og urbane strøk, hvor det er praktisk å ha en liten bil som det er lett å parkere. Men det trenger ikke å være noen motsetning mellom det å ha en liten og økonomisk bil i det daglige, og likevel skaffe seg en romslig firehjulstrekker de gangene man skal på fjellet, til skogen eller til sjøen.

En enkel og økonomisk måte å løse det på er å leie bil de gangene man skal ut i naturen.

På nettsiden Leiebil Guiden kan du raskt og enkelt finne den typen bil du trenger, hvor som helst i Norge eller i en rekke andre land. Andre fordeler ved å leie bil de gangene man trenger det er at gjennom Leiebilguiden.no er alle nødvendige forsikringer inkludert i prisen, samt ubegrenset kjørelengde.

Ingen bil

Det er også mange som velger å ikke eie bil i det hele tatt. I de siste årene har det dukket opp en del ordninger med såkalt nabobil og andre bilkollektiv-ordninger. Der kan man melde seg inn, og så benytte en bil når man trenger det.

Da er man imidlertid avhengig av at den typen bil man trenger er tilgjengelig akkurat når man vil ha den. I helger og på populære utfartsdager kan det være vanskeligere å reservere biler.

Med leiebil slipper man å være medlem eller ha noe ansvar for bilene man benytter. Samtidig er det som regel en gunstig måte å skaffe seg bil på.

Som med så mye lønner det seg å bestille leiebil god tid i forveien. Jo tidligere man reserverer en bil, jo billigere er det, og jo større utvalg er det. Likevel er det alltid biler tilgjengelig også om man trenger det på kort varsel.

Bilder

Det kan lønne seg å leie bil de gangene du skal ta turen utenfor allfarvei. Foto: Istockphoto.
Det kan lønne seg å leie bil de gangene du skal ta turen utenfor allfarvei. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg pressemeldinger fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom