Leading Web Solutions

Leiebil i Stavanger byr på mange opplevelser

Del

I det langstrakte landet vårt er det mange spennende steder å utforske, enten man planlegger en sommerferietur eller en langhelg. Med leiebil i Stavanger kan du nå et rikt utvalg av aktiviteter for både store og små.

Fjellformasjonen Preikestolen ved Lysefjorden er et yndet fotomotiv for besøkende til Stavangerregionen. Foto: Istockphoto.
Fjellformasjonen Preikestolen ved Lysefjorden er et yndet fotomotiv for besøkende til Stavangerregionen. Foto: Istockphoto.

Internasjonal og gammel by

Stavanger preges av at det er Norges petroleums-hovedstad. Det gjør at byen har et internasjonalt preg. Det kommer først og fremst til uttrykk i det rike tilbudet innen mat og kultur.

Samtidig er Stavanger en gammel sjøfartsby. Det kommer godt til syne langs havneområdet «Vågen» og i den idylliske, hvitmalte trehusbebyggelsen. Denne delen av byen kalles «Gamle Stavanger» og har trehus fra så langt tilbake som 1700-tallet. I dag har Stavanger om lag 122 000 innbyggere.

Attraksjoner

Byen har også mange museer å by på, blant annet Norsk Oljemuseum, Arkeologisk Museum, Stavanger Kunstmuseum og Stavanger Museum.

Stavanger har dessuten en flott domkirke, St. Svithun. Den antas å være bygget i 1120-årene, og er dermed den eldste bevarte katedralen i Norge.

Hvis man har med barn på ferie er det populært å dra til Kongeparken. Det er en av landets største fornøyelsesparker. Den ligger 23 kilometer sør for Stavanger.

Utflukter

En annen utflukt som passer godt på solfylte dager er å kjøre til Solastranden, 15 kilometer ut fra sentrum. Der er det i tillegg til bading gode muligheter for ulike vannsportsaktiviteter.

Det er også alltid populært å besøke Preikestolen, en klippe ved Lysefjorden. Da må du kjøre drøyt 60 kilometer øst fra Stavanger. Hvis du tar Rv 13 til Lauvik ferjekai kan du ta ferge videre til Oanes. Derfra kan du kjøre til Preikestolen Fjellstue, og vandre videre til utsiktspunktet.

Det er ikke rent få Instagrambilder som legges ut fra Preikestolen hver sommer. Den 604 meter høye fjellformasjonen er en yndet selfie-destinasjon.

Ut mot havet

Det er imidlertid også idyllisk å oppleve Lysefjorden fra båtdekket. Du kan parkere ved kaia i Stavanger og bli med på sightseeing-båt i fjorden. Fra Strandkaien i Stavanger kan du også ta båt til den unike botaniske hagen og restauranten Flor & Fjære. Det tar om lag 30 minutter med båt dit.

Flor & Fjære er en fantastisk park hvor man kan spasere blant eksotiske trær og planter som det er helt utrolig at vokser i det forblåste havgapet utenfor Stavanger. Det serveres også deilig mat der. Når man ankommer øya får man en guidet tur i parken. Gartner-familien som driver stedet er også rause med tips og råd til interesserte hageentusiaster.

Du kan finne flere tips og oppdatert informasjon om hva som foregår i og rundt Stavanger på VisitNorway.no sine sider om Stavangerregionen.

Leiebil i Stavanger

Hvis du kommer til Stavanger med fly kan du leie bil fra Stavanger Lufthavn Sola, som ligger 16 kilometer sørvest fra byen. Du kan også hente ut leiebiler i Stavanger sentrum.

På nettsiden Leiebilguiden.no/norge/stavanger kan du lett finne akkurat den bilen som passer deg.

Der finner du også flere reisetips, samt råd om det å leie bil. Når du leier bil gjennom Leiebilguiden.no får du dessuten med alle nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde i prisen. Der finner du dessuten leiebiler en rekke andre steder i Norge og hele verden.

Det lønner seg alltid å planlegge i god tid. Jo tidligere du leier bilen, jo bedre pris får du, og jo større utvalg er det.

Bilder

Fjellformasjonen Preikestolen ved Lysefjorden er et yndet fotomotiv for besøkende til Stavangerregionen. Foto: Istockphoto.
Fjellformasjonen Preikestolen ved Lysefjorden er et yndet fotomotiv for besøkende til Stavangerregionen. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg saker fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom