Mills

Lederskifte i Agra og Mills

Del

Etter 42 år i sjefsstolen i Agra takker Knut G. Heje av. Nå overtar Mills-sjef Knut K. Heje konsernledelsen.

Knut G. Heje (t.v.) takker til høsten av og lar Knut K. Heje overta konsernledelsen i Agra.
Knut G. Heje (t.v.) takker til høsten av og lar Knut K. Heje overta konsernledelsen i Agra.

Høsten 2020 skjer det endringer i ledelsen i Agra, et av Skandinavias ledende mat- og merkevarekonsern, som består av selskapene Mills, Foodmark og Stryhns.

 Med effekt fra 1. september 2020 vil følgende endringer gjennomføres:

Lederskifte i Agra AS

Knut K. Heje (43), som de siste fire årene har vært adm. dir. i Mills, blir ny konsernsjef i Agra og erstatter Knut G. Heje (69) som har ledet konsernet siden 1978. Sistnevnte blir ny styreleder i Agra.

Lederskifte i Mills AS

Christopher Samways (48), blir ny adm. dir. i Mills og vil rapportere direkte til Knut K. Heje. Chris kommer til Mills fra stillingen som adm. dir. i Maarud og vil tiltre i løpet av september 2020.

 Avtroppende konsernsjef Knut G. Heje sier det er naturlig at han nå, etter 42 år som leder i selskapet, trer til side fra daglig drift

– Dette har vært en fantastisk dynamisk og spennende periode for Agra som har utviklet seg fra en omsetning på 70 millioner i 1978 til, i mine øyne, å bli et av Skandinavias flotteste merkevarebaserte næringsmiddelkonsern med over 4 milliarder i omsetning i dag, sier Knut G. Heje i en kommentar.

Agra satser på bærekraftig matvareproduksjon og sterke merkevarer over hele Skandinavia. Konsernet har i dag et særlig utviklingsfokus på plantebaserte matvarer.

– Bevisste forbrukere driver markedet i en stadig mer bærekraftig retning. Med våre merker og solide medarbeidere er vi godt posisjonert i alle de skandinaviske landene. Gjennom kategoriutvikling, innovasjon og tett samarbeid med våre kunder skal vi fortsette å utvikle oss organisk. I tillegg gir vår solide balanse oss et betydelig handlingsrom for ytterligere vekst og oppkjøp. Etter elleve år i Mills ser jeg frem til å jobbe mer aktivt med utviklingen av hele konsernet, sier påtroppende konsernsjef Knut K. Heje.

 Om de tiltredende personene:

 

Knut K. Heje

Knut har jobbet elleve år i Mills. De første syv årene som CFO med ansvar for økonomi, kategoriutvikling, innkjøp og forretningsutvikling. Han har vært adm. dir. i Mills AS siden 2016. Fra tidligere har Knut erfaring som salgs- og markedsdirektør i Microsoft Advertising i Norge og som finansiell rådgiver i Goldman Sachs i London. Han har en MBA fra Harvard Business School og en Bachelor of Commerce med Honours fra University of British Columbia.

Christopher P. Samways

Chris har 25 års erfaring fra Kraft / Mondelez systemet og Estrella Maarud. I Kraft har Chris hatt lederroller innenfor marketing, innovasjon, kategoriutvikling og salg - både i UK og Norge/Norden. Han var nordisk marketing direktør i Estrella Maarud-konsernet fra 2009 til 2015 og har vært adm. dir. i Maarud siden 2015. Chris har en Bachelor of Arts med Honours i Marketing og fransk ved Lancaster University. Han er engelsk og har bodd i Norge de siste 20 årene.

 

 

Om Agra

Agra er et norsk familieeid konsern som ble startet i 1885. Selskapet er i dag et av Skandinavias største merkevarebaserte matvarekonsern med selskaper lokalisert i Norge, Sverige og Danmark. Konsernet står bak kjente merkevarer som Mills, Melange, Vita hjertego’, Stryhns og Rydbergs. Agra har elleve fabrikker, drøyt 1.000 ansatte og omsatte i 2019 for NOK 4,1 mrd. Selskapets visjon er å gjøre det enkelt for alle å leve et liv med god bærekraftig mat hver dag. For å nå visjonen har Agra en strategi for lønnsom vekst gjennom sterke merkevarer og konsepter til dagligvaremarkedet og serveringsmarkedet i Skandinavia. Agra har i dag virksomhetene Stryhns, Mills og Foodmark og har sitt hovedkontor på Grünerløkka i Oslo.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Knut G. Heje (t.v.) takker til høsten av og lar Knut K. Heje overta konsernledelsen i Agra.
Knut G. Heje (t.v.) takker til høsten av og lar Knut K. Heje overta konsernledelsen i Agra.
Last ned bilde
Chris Samways blir ny toppsjef i Mills. Foto: Mona Nordøy.
Chris Samways blir ny toppsjef i Mills. Foto: Mona Nordøy.
Last ned bilde

Om Mills

Mills
Mills
Postboks 4644 Sofienberg
0506 Oslo

22 80 86 00http://www.mills.no

Mills AS er et norsk selskap etablert på Grünerløkka i Oslo i 1885. Der holder vi hus fremdeles. Vi produserer og markedsfører flere av landets mest kjente og kjære matvarer under merkevarene Plantego’, Delikat, Mills, Vita hjertego’, Soft Flora, Olivero og Melange. Vi skaper små og store øyeblikk av matglede hver dag!