Kun 1 prosent foretrekker importert kjøtt - og ribba skal være norsk!

Undersøkelsen ble gjennomført i slutten av oktober av Norstat/Mediacom for Matmerk. 67 % sier de foretrekker norsk ribbe, og bare 1 % sier de helt klart oretrekker importert kjøtt.
I år er det åpnet for import av inntil 300 tonn tysk ribbe før jul. Om importkvoten tas i bruk, avhenger av markedsituasjonen når julesalget tar av.
- Klart den norske ribba kan utkonkurrere den tyske i kjøttdisken. Folk må bare skjønne at den er norsk, så tror jeg valget er enkelt. Nyt Norge er den eneste merkeordningen som garanterer norsk opprinnelse, og er det merket forbrukeren både ser etter og kjenner best. Så sett Nyt Norge på den norske ribba, og gjør det enkelt for forbrukerne å velge det vil ha, nemlig norsk ribbe til jul, sier Sundqvist
Norsk står stadig sterkere
Matmerk gjennomfører hver høst en større forbrukerundersøkelse som måler forbrukerholdninger til norsk mat generelt og kjennskap til Nyt Norge spesielt.
- Aldri før har andelen som sier de er opptatt av hvor maten kommer fra vært høyere. Aldri før har flere sagt at det helst velger norsk mat. Aldri før har så mange sagt at de aktivt ser etter Nyt Norge-merket når de handler. Jeg er utrolig glad på norsk mat og norske matprodusenter sin vegne, sier Sundqvist
Heier på det norske
- Ikke til forkleinese for de tyske svinebøndene, de gjør sikkert en bra jobb de også. Men mitt hjerte ligger hos den norske bonden og den norske kjøttbransjen. Jeg håper virkelig vi klarer å dekke det norske markedet med norsk ribbe for det både ønsker og fortjener den norske forbrukeren, avslutter Sundqvist.
Tall fra undersøkelsene:
• 67 % sier de foretrekker norsk ribbe
• Flere kvinner (75%) enn menn (62%) vil ha norsk ribbe
• Absolutt flest nordlendinger (81%) foretrekker norsk ribbe
• 89% av forbrukerne sier at de kjenner Nyt Norge
• 69% sier de har meget stor eller ganske stor tillit til Nyt Norge-merket.
• 62% sier seg helt eller delvis enige i at de alltid velger norske matvarer der det er mulig
Fakta om undersøkelsene
Tallene er fra to undersøkelser gjennomført for Matmerk av Norstat/Mediacom i oktober 2019. Begge er basert på representative utvalg og er gjennomført som web-baserte spørsmål.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder



Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom