Kun 1 prosent foretrekker importert kjøtt - og ribba skal være norsk!
Undersøkelsen ble gjennomført i slutten av oktober av Norstat/Mediacom for Matmerk. 67 % sier de foretrekker norsk ribbe, og bare 1 % sier de helt klart oretrekker importert kjøtt.
I år er det åpnet for import av inntil 300 tonn tysk ribbe før jul. Om importkvoten tas i bruk, avhenger av markedsituasjonen når julesalget tar av.
- Klart den norske ribba kan utkonkurrere den tyske i kjøttdisken. Folk må bare skjønne at den er norsk, så tror jeg valget er enkelt. Nyt Norge er den eneste merkeordningen som garanterer norsk opprinnelse, og er det merket forbrukeren både ser etter og kjenner best. Så sett Nyt Norge på den norske ribba, og gjør det enkelt for forbrukerne å velge det vil ha, nemlig norsk ribbe til jul, sier Sundqvist
Norsk står stadig sterkere
Matmerk gjennomfører hver høst en større forbrukerundersøkelse som måler forbrukerholdninger til norsk mat generelt og kjennskap til Nyt Norge spesielt.
- Aldri før har andelen som sier de er opptatt av hvor maten kommer fra vært høyere. Aldri før har flere sagt at det helst velger norsk mat. Aldri før har så mange sagt at de aktivt ser etter Nyt Norge-merket når de handler. Jeg er utrolig glad på norsk mat og norske matprodusenter sin vegne, sier Sundqvist
Heier på det norske
- Ikke til forkleinese for de tyske svinebøndene, de gjør sikkert en bra jobb de også. Men mitt hjerte ligger hos den norske bonden og den norske kjøttbransjen. Jeg håper virkelig vi klarer å dekke det norske markedet med norsk ribbe for det både ønsker og fortjener den norske forbrukeren, avslutter Sundqvist.
Tall fra undersøkelsene:
• 67 % sier de foretrekker norsk ribbe
• Flere kvinner (75%) enn menn (62%) vil ha norsk ribbe
• Absolutt flest nordlendinger (81%) foretrekker norsk ribbe
• 89% av forbrukerne sier at de kjenner Nyt Norge
• 69% sier de har meget stor eller ganske stor tillit til Nyt Norge-merket.
• 62% sier seg helt eller delvis enige i at de alltid velger norske matvarer der det er mulig
Fakta om undersøkelsene
Tallene er fra to undersøkelser gjennomført for Matmerk av Norstat/Mediacom i oktober 2019. Begge er basert på representative utvalg og er gjennomført som web-baserte spørsmål.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom