KS

KS og KS storbynettverk: Reduser arbeidsgivernes lønnsplikt

Del

KS og storbykommunene har i dag sendt brev til regjeringen og bedt om at arbeidsgivernes lønnspliktperiode ved permittering reduseres fra 10 til 2 dager frem til 1. juli. Målet er å redde bedrifter og få folk raskere tilbake i jobb.

Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram. Foto: Hege K. Fosser Pedersen
Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram. Foto: Hege K. Fosser Pedersen

Enkelte næringer har vært spesielt skadelidende som følge av lokale eller nasjonalt bestemte smitteverntiltak. Det gjelder særlig servering, hotell, kultur og handel, bransjer som er viktig for sysselsetting og verdiskaping i bykommunene, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram.

Kommunene i KS storbynettverk har gjennom tett dialog med næringslivet lokalt fått et klart inntrykk av at det er sterkt behov for å bedre rammebetingelsene for disse bransjene i en begrenset periode.

- Vi ønsker at disse bedriftene skal kunne få tilstrekkelig finansiell trygghet til igjen å ta tilbake arbeidstakere i ordinær jobb, sier Gram.

KS og de politiske lederne i åtte norske storbyer har nå sendt brev til Arbeids- og sosialdepartementet og bedt om at om arbeidsgivers lønnspliktperiode ved permittering reduseres til 2 dager, slik det også ble gjort i starten av koronapandemien fra 20 mars til 1 september 2020.

KS og Storbynettverket anmoder regjeringen om å fremme et slikt forslag i Revidert nasjonalbudsjett 2021, med tilbakevirkende kraft til 1. november 2020, og med virkning foreløpig fram til 1. juli 2021.

Kontakter

Bilder

Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram. Foto: Hege K. Fosser Pedersen
Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram. Foto: Hege K. Fosser Pedersen
Last ned bilde

Dokumenter

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg pressemeldinger fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom