Samfunnsbedriftene

KS Bedrift blir Samfunnsbedriftene

Del

Tirsdag 31. mars får Norge en «ny» arbeidsgiverorganisasjon. «KS Bedrift» er historie, men organisasjonen fortsetter i beste velgående under navnet «Samfunnsbedriftene».

KS Bedrift er Norges ledende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for samfunnsbedrifter som leverer grunnleggende tjenester til innbyggere og næringsliv i Norge.

– Våre 550 medlemmer er ryggmargen i det norske samfunnet. De sørger for strøm, bredbånd, rent vann, henting av søppel, miljøvennlig transport, sikkerhet og en rekke andre tjenester mange tar for gitt. Det er derfor naturlig at vi samler disse viktige bedriftene under paraplyen «Samfunnsbedriftene», sier Øivind Brevik som fortsatt er administrerende direktør i KS Bedrift. Men det er kun for noen få dager. 

Organisasjonen har flest medlemmer innen energi, avfall, havn og brann/redning, men det er også mange medlemmer blant krisesentre, revisjonsselskaper, kulturinstitusjoner, natur og friluft, kontrollutvalgssekretariater, helse, pensjon, IKT, næring, arkiv og opplæring.

Tydelig profil

KS Bedrift ble opprettet som en del av kommunesektorens organisasjon KS i 2001. Siden 2014 har imidlertid KS Bedrift vært en selvstendig organisasjon med ansvar for egne tariffavtaler.

– At vi fortsatt har hatt «KS» i navnet har derfor skapt betydelig forvirring. Nå ser vi fram til å profilere oss som en tydelig interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for kommunalt eide samfunnsbedrifter i Norge, sier Brevik.

Han legger vekt på at dette ikke medfører noen oppsplitting eller ny konkurranse i Kommune-Norge.

– Selv om vi endrer navn, har vi fortsatt et veldig godt og tett samarbeid med KS. De ønsker også navneendringen velkommen. Dette gir et tydelig skille mellom interesseorganisasjonen for kommunene og interesseorganisasjonen for de kommunalt eide selskapene. Samtidig er det åpenbart at våre selskaper kan ha mange felles interesser med sine eiere i kommunene, sier Brevik.

Samfunnskritiske bedrifter

Etter anbefaling fra styre og administrasjon vedtok ekstraordinær generalforsamling i KS Bedrift den 10. desember 2019 å endre navn til «Samfunnsbedriftene». Hele 98 prosent av de stemmeberettigede stemte for navneendringen.

– Med koronapandemien hengende over oss, er det litt spesielle omstendigheter for et navnebytte på organisasjonen. Ikke minst når vi ser hvor mange av våre medlemmer som blir definert som samfunnskritiske funksjoner av myndighetene, sier Brevik.

– Vi kommer alltid til å sette medlemmene først, og i denne krisen er det viktigere enn noensinne å gi dem all mulig hjelp for at de skal kunne bidra i den nasjonale dugnaden. Så får vi tro at det nye navnet «setter seg» gjennom det arbeidet vi gjør for disse samfunnskritiske bransjene, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Samfunnsbedriftene

Samfunnsbedriftene
Samfunnsbedriftene
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo

24 13 27 00http://www.samfunnsbedriftene.no

KS Bedrift er den ledende arbeidsgiver- og interesseorganisasjonen for samfunnsbedrifter i Norge. Vi organiserer rundt 550 kommunalt eide bedrifter innen en rekke bransjer – med energi, avfall, havn og brann/redning som de største. Vi jobber for bedre rammebetingelser slik at våre medlemsbedrifter kan levere gode og bærekraftige tjenester til innbyggere og næringsliv. Organisasjonen endrer navn til Samfunnsbedriftene 31. mars 2020.

Følg saker fra Samfunnsbedriftene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samfunnsbedriftene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samfunnsbedriftene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom