Leading Web Solutions

Koronaviruset gjør at betalinger med kredittkort holdes igjen fra Norwegian Air

Del

Koronaviruset har snudd norsk næringsliv på hodet den siste uken og flyselskapene er blant de som har fått hardest økonomisk medfart. Blant disse finner man Norwegian Air, som har sett børsverdiene sine falle med nærmere 80%.

Koronaviruset har skapt mørke skyer for norsk luftfart | Bilde: Istockphotos.
Koronaviruset har skapt mørke skyer for norsk luftfart | Bilde: Istockphotos.

Nå har flyselskapet fått en ny utfordring i fanget i det kundebetalinger gjort via kredittkort holdes tilbake av kortselskapene.

Frykter konkurser i luftfarten

Når en kunde bestiller flyreiser med kredittkort sitter kortselskapet med det økonomiske ansvaret inntil varen er levert. 

Dette følger av Finansavtalelovens § 54b, hvor det fastslås at korteier kan fremme krav om økonomisk erstatning i de tilfeller hvor en vare eller tjeneste ikke leveres etter avtale.

Av den grunn har kredittkortselskapene begynt å fryse utbetalinger til Norwegian, i frykt for at selskapet skal gå konkurs. Skulle dette inntreffe vil kortselskapene sitte igjen med det økonomiske ansvaret.

Ifølge NRK har Norwegian Air måtte se at pengene først frigjøres rett før avgang. Dette har lagt mer press på flyselskapet, som er avhengig av en forutsigbar kontantstrøm.

Permitterer 5.000 ansatte

Betalingsproblemene med kredittkort kommer på et dårlig tidspunkt for flyselskapet. Den 13 mars ble det kjent at Norwegian Air permitterer 5.000 ansatte, i takt med fallende salgsinntekter og økt grensekontroll.

Nytt krisefond på 100 milliarder kroner

Solberg regjeringen lanserte søndag en økonomisk krisepakke, ment å hjelpe norske bedrifter gjennom krisen. Staten stiller garantier for 100 milliarder kroner, i form av 2 nye lån og garantiordninger.

Som en del av dette gjenopprettes statens obligasjonsfond, som i hovedsak vil rette seg mot landets største bedrifter. Krisepakken er ment å gi bedriftene tilgang på likvide midler, for å unngå konkurs og tap av arbeidsplasser.

Fakta om kredittkortbruk

  • Kredittkort er et betalingsmiddel som ikke krever sikkerhet i fast eiendom, på lik linje med forbrukslån.
  • Leveres med en “rentefri” periode for tilbakebetaling som oftest varierer mellom 45 og 50 dager. Etter utløpet av denne perioden vil renter begynne å løpe på kortets saldo.
  • Rentenivået på norske kredittkort varierer, men majoriteten tilbys med en effektiv rente over 20%.
  • Korteier kan rette økonomisk krav mot selger dersom en vare eller tjeneste ikke leveres som avtalt. Forutsetningen er at selger er næringsdrivende og at kunden har forsøkt å komme til enighet med selger på forhånd.

Bilder

Koronaviruset har skapt mørke skyer for norsk luftfart | Bilde: Istockphotos.
Koronaviruset har skapt mørke skyer for norsk luftfart | Bilde: Istockphotos.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg saker fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom