Norske tog

Konkurranse om levering av 200 nye lokaltog er i gang

Del

Norske tog AS har åpnet konkurransen for anskaffelsen av nye lokaltog. Disse togene skal erstatte dagens lokaltog Type 69 på linje L2 Stabekk - Oslo - Ski. Hovedleveransen vil være 30 togsett med opsjoner for kjøp av ytterligere 170 togsett.

Øystein Risan, Administrerende direktør Norske tog
Øystein Risan, Administrerende direktør Norske tog

En ny generasjon lokaltog skal gi bedre kapasitet, bedre komfort og bedre nettdekning. Dette handler om å gjøre folks reisehverdag enklere og bedre. De første togsettene skal etter planen leveres i 2023 og vil være klare for å trafikkere lokaltogstrekningen Stabekk – Oslo – Ski fra 2024, sier administrerende direktør i Norske tog AS, Øystein Risan.

Nye lokaltog vil gi bedre kapasitet for et økende antall reisende. Tog av type 69 har ca. 300 sitteplasser og ca. 270 ståplasser. De nye lokaltogene vil bli maksimalt 110 meter, som er 33 meter lenger enn dagens tog. Norske togs vurdering er at med gode ståplasser vil totalkapasiteten i et togsett bli 700-800 passasjerer.

- Vi har hatt god dialog med brukergrupper underveis og har fått gode innspill på utforming av lokaltogene. Vi har tro på at en så stor kontrakt vil være interessant for leverandørmarkedet, slik at vi forventer gode tilbud, sier Risan.

Det er planlagt tildeling av kontrakt i desember i år.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Krav til nye lokaltog

Kontakter

Øystein Risan
Administrerende direktør
Tlf. +47 916 51134

Bilder

Øystein Risan, Administrerende direktør Norske tog
Øystein Risan, Administrerende direktør Norske tog
Last ned bilde

Om Norske tog

Norske tog
Norske tog
Drammensveien 35
0271 Oslo

+47 412 62 664http://www.norsketog.no
Norske tog er et ledende fagmiljø innen innkjøp, tilpasning og forvaltning av jernbanekjøretøy. Vi følger den teknologiske utviklingen, kjenner den internasjonale bransjen og har spisskompetanse på norske forhold.

Vår virksomhet er å anskaffe, eie og forvalte togmateriell, for persontogtransport med tog i Norge. Vårt togmateriell skal leies ut på like vilkår til operatørene som drifter de ulike trafikkpakkene.

Norske tog AS er heleid av staten ved Samferdselsdepartementet, som vi også har en rådgiverfunksjon overfor. Selskapet er et kategori 3-selskap, som innebærer at staten har en sektorpolitisk begrunnelse for eierskapet.

Følg pressemeldinger fra Norske tog

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske tog på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske tog