Klarna

Klarna lanserer ny alt-i-ett app med virtuelt engangskort som åpner for handling i alle nettbutikker

Del

Med den nye appen som Klarna i dag lanserer globalt, får du nå muligheten til å få varen før du betaler i alle andre nettbutikker, også hos dem som ikke tilbyr deres betalingsløsninger.

Et virtuelt engangskort gjør det nå enda enklere å foreta alle dine kjøp gjennom Klarna. Målet med den nye alt-i-ett appen som i dag blir lansert i 10 land, inklusive Norge, er å dekke alle dine behov ved netthandel i en enkel app.

–  Med vår nye app, blir Klarna en “end to end”-shoppingservice som tilfredsstiller flere behov – fra inspirasjon til sømløse opplevelser i etterkant av kjøpet. Samtidig har vi gjort transparente og fleksible betalinger tilgjengelig overalt, da vi mener at ingen skal trenge å betale kredittkortavgifter eller høye renter, sier CEO i Klarna, Sebastian Siemiatkowski.

Alt-i-ett apper har blitt et globalt fenomen

Globalt har kjøp gjennom shoppingapper fortsatt å øke med hele 30 prosent de første fem månedene i 2021. Fra januar 2020 til april 2021 økte også tiden kundene bruker på denne type apper med 49 prosent.

I en representativ undersøkelse som Klarna har fått utført i 13 land* er det ingen som i gjennomsnitt har flere apper nedlastet på mobilen sin enn nordmenn, med hele 53. Hele 3 av 10 spurte har også mer enn seks apper bare for shopping. Samtidig oppgir et stort flertall (72 prosent) at de hadde foretrukket bare en shoppingapp hvis denne tilfredsstilte alle de funksjonene de i dag benyttet seg av.

Dette er noe av grunnen til at alt-i-ett appene, apper hvor en rekke verktøy og løsninger integreres i en og samme app, har blitt et globalt fenomen.

En milepæl som vil spare forbrukerne både tid og penger

– I dag søker mennesker enkelhet som løser deres spesifikke behov på et og samme sted hvor alle funksjoner som trengs for en optimal shoppingopplevelse er. Å bytte mellom apper er noe som forbrukerne i økende grad synes er frustrerende. Det vi her presenterer er for oss en viktig milepæl på vår reise for å spare mennesker både tid og penger, og gi dem bedre kontroll over sin egen økonomi, sier Siemiatkowski.

Med Klarnas nye app kan forbrukerne handle fra en hvilken som helst nettbutikk i hele verden og benytte seg av Klarnas fleksible betalingsløsninger. Det gjøres mulig ved at det enkelt lages et virtuelt engangskort med kjøpets verdi, som du enkelt betaler med i kassen.

Åpner for en rekke tjenester, inklusive tredjepartsintegreringer

I appen kan du også utforske eksklusive tilbud, lage personlige ønskelister, be om prisvarsel når produkter faller i pris, spore dine leveranser, håndtere returer og utføre en rekke andre tjenester. Fremover vil det også bli mulig å samle lojalitetskort og den vil gi deg flere verktøy for personlig økonomi. Sosiale funksjoner som live-shopping og produktdata med prishistorikk, produktanmeldelser, tilgjengelighet for produktet i butikk og lignende vil også komme.   

Virtuelt engangskort og ny app vil styrke betalings -og shoppingtilbudet

– Sammen med bruken av det virtuelle engangskortet, er dette den ene appen du trenger til din nettshopping. Det vil også bli mulig for tredjeparts-integreringer i appen for å kunne tilby enda flere løsninger og tjenester som styrker vårt betalings- og shoppingtilbud ytterligere, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Som følge av oppdateringene som nå skjer fortsetter Klarnas app, som mer enn 18 millioner bruker hver måned globalt, å være en vekstmotor for butikker som benytter seg av Klarna. 

Den nya Klarna-appen er tilgjengelig for nedlasting for iOS og Android i 15 land; Norge, USA, Storbritannia, Australia, New Zealand, Tyskland, Østerrike, Spania, Nederland, Belgia, Sverige, Finland, Danmark, Polen og Frankrike. 

Slik virker Klarnas engangskort:

  1. Finn butikken du vil shoppe i Klarnas app (også nettbutikker som ikke tilbyr Klarna).
  2. Legg varene dine i handlekurven
  3. Trykk på den rosa ‘Betale med K’-knappen.
  4. Lag et engangskort med samme verdi som ditt kjøp
  5. Velg “Betal senere” og se over din betalingsplan.
  6. Kopier og lim inn detaljene fra ditt engangskort når du skal betale. 
  7. Klar!

*Undersøkelsen er utført i samarbeid med det internasjonale markedsanalysebyrået Dynata i oktober 2021 blant 13 594 respondenter i de 13 landene: Norge, USA, Australia, Storbritannia, Tyskland, Italia, Spania, Belgia, Finland, Frankrike, Østerrike, Nederland og Sverige. Fra Norge deltok 1028 respondenter  Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad
Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad
Last ned bilde

Om Klarna

Klarna
Klarna
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 01 89 91https://www.klarna.com/no/

Klarna ble grunnlagt i 2005 med en klar ambisjon om å få slutt på utrygg netthandel. I dag er selskapet en av Europas største banker, kjent for enkle, sikre og smidige betalingsløsninger.

Med mer enn 5000 medarbeidere i hele 19 markeder, er Klarna løsningen for mer enn 250 000 bedrifter. Klarna tilbyr kortbetaling, faktura og delbetaling, og gir dermed kundene mulighet til å selv bestemme når og hvordan de ønsker å betale.

I 2014 slo vi oss sammen med SOFORT og dannet Klarna Group.

Følg pressemeldinger fra Klarna

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Klarna på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Klarna

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom