Kjenner du en ildsjel for norsk drikkekultur?

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris henger høyt i Norge. Den ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag.
- Ingrid var opptatt av å samle folk til felles glede rundt bordet til et godt måltid. Drikken er en viktig del av måltidsopplevelsen. Derfor er prisens tema i år «Norsk drikke». Vi ønsker kandidater som brenner for norsk drikke, både med og uten alkohol, sier Nina Sundqvist, direktør i Stiftelsen Norsk Mat.
I år søkes det etter kandidater – ildsjeler og fyrtårn - som villig har delt og formidlet kunnskap og praktiske ferdigheter til andre innenfor norsk drikketradisjon, og gjerne videreutviklet tradisjonen og håndverket til et kvalitativt nytt nivå. Kandidatene kan representere drikke både med og uten alkohol.
Prisen tildeles ikke organisasjoner (men kan deles mellom flere personer).Vinneren får et diplom og 30 000 kroner.
Har du den perfekte kanidat: Da kan du nominere gjennom å sende inn et begrunnet forslag til post@norskmat.no. Fristen er 7. august.
Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.
Slik nominerer du:
- Forslag sendes til post@norskmat.no
- Frist for innsending er 7. august 2021
- Forslag må være begrunnet
Tidligere vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er blant annet:
- 2020: Torill Renaa, resturantør og matformidler
- 2019: Maret Ravdna Buljo, reindriftseier og matformidler
- 2018: Gunnar Waagen, Tingvollost og tidligere styreleder i Norsk gardsost
- 2017: Inge Johnsen, kokk, Liantunet
- 2016: Mikael Forselius, administrerende direktør Røros Hotell, og Ingulf Galåen, Galåvolden Gård.
Se også kunngjøring i juniutgaven fra vår samarbeidspartner Mat fra Norge.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noNina Wærnes HegdahlFagsjef lokalmat og advokat
Tel:928 50 959nina.hegdahl@matmerk.noBilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom