KIWI MiniprisKIWI Minipris

KIWI åpner Norges grønneste butikk

Del

NorgesGruppen Eiendom har bygget landets grønneste butikk, KIWI Dalgård, som åpner i Trondheim 7. september. Ved hjelp av solceller og grunnbrønner produserer butikken mer energi enn den bruker. Overskuddet leveres som varmtvann til radiatorene i 60 leiligheter på nabotomten. – Mange snakker om det grønne skiftet. Vi gjennomfører det, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Leverer energi til nabolaget
Taket og veggene på KIWI Dalgård er dekket av 560 kvm solceller som produserer 56 000 kWh i året. Rundt butikken er det boret åtte 270 meter dype grunnbrønner som gir bergvarme tilsvarende 600 000 kWh i året. Sammen med varmegjenvinning fra kjøle- og frysedisker gir dette mer energi enn butikken bruker.

Enova bidrar
Merkostnaden for miljøtiltakene er åtte millioner kroner. Enova har bidratt økonomisk med tre millioner kroner til utprøving av solcellene på butikken.

– Denne miljøbutikken er et nytt eksempel på at KIWI og NorgesGruppen går foran i en utvikling som vi i Enova setter utrolig stor pris på, og er helt avhengig av for å nå våre mål, sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad.

Grønn transport
Også transporten av varer til KIWI Dalgård blir miljøvennlig. Fra 2018 skal lastebiler fra NorgesGruppens grossist ASKO gå på el eller hydrogen produsert med egne vindmøller og solceller. ASKO har som ambisjon å være selvforsynt med ren energi i 2020.

– KIWI er kjeden med flest butikker her i landet, så det er klart vi har et ansvar for å ligge i front. KIWI skal gjøre det enkelt for kundene våre å ta grønne valg, sier KIWI-sjefen.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland åpner
Kulturminister Linda Hofstad Helleland klipper snora når KIWI Dalgård åpner torsdag 7. september kl. 10.

VEDLEGG:

 • Faktaark om Norges grønneste butikk
 • Stillbilder
 • Videoklipp:
  1. Animasjon av energiproduksjonen
  2. Ordfører Rita Ottervik og adm. dir. Nils Kristian Nakstad i Enova monterer solcellepanel på
      KIWI Dalgård og samtaler om energiproduksjonen
  3. Dronebilder av butikken
  4. Dronebilder av ASKOs lager i Trondheim

Lenke til pressepakke her

Kontakter

Kristine Aakvaag Arvin
Kommunikasjonssjef KIWI
+47 988 44 830
kristine.arvin@kiwi.no

Ivar Sølberg
Eiendomsdirektør NorgesGruppen Eiendom Midt-Norge
+47 901 35 476
ivar.solberg@norgesgruppen.no

Bilder

Dokumenter

Om KIWI Minipris

KIWI Minipris
KIWI Minipris
Ringeriksveien
3412 Lierstranda

32 24 40 00http://www.kiwi.no

KIWI minipris er en av landets mest ekspansive dagligvarekjeder, og i 2016 åpnet vi 33 nye butikker. Vi er Norges største kjede i antall butikker, med 650 butikker over hele landet. I 2016 hadde vi en samlet omsetning på 33,6 milliarder kroner. KIWI minipris er med i NorgesGruppen, som er Norges største dagligvaregruppering.

Følg saker fra KIWI Minipris

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KIWI Minipris på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KIWI Minipris

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom