KS

Karantenebestemmelser: Kommunene tar hensyn til veilederen

Del

I kommunene som har egne karantenebestemmelser etter smittevernloven, er nesten alle dispensasjonssøknader fra næringslivet innvilget.

Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram Foto:KS
Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram Foto:KS

En oversikt etter at KS de siste dagen har samlet inn opplysninger fra kommunene i Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestfold og Telemark, viser at det særlig er kommuner i Nord-Norge som fortsatt har lokale karantenebestemmelser. Antallet dispensasjonssøknader fra bedrifter er ikke veldig høyt, og en overveldende andel av disse er innvilget.

- Dette viser to ting: For det første at kommunene setter hensynet til smittevern og innbyggernes helse høyt, men også at de så langt de kan legger vekt på hensynet til næringslivets behov. Vi ser også at den nye nasjonale veilederen får praktiske konsekvenser for kommunene, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram.

Av 80 kommuner i Nord-Norge som har svart på spørsmålene fra KS, har 71 vedtatt lokale forskrifter, stort sett av sju dagers varighet, som er i henhold til smittevernloven. Av 276 søknader om dispensasjoner som er kommet inn fra næringslivet, er 246 – nær 90 prosent – innvilget. Med unntak av to kommuner i Nordland og en kommune i Troms og Finnmark, vil alle kommunene justere sine forskrifter i henhold til veilederen.

I landet for øvrig er det lokale karantenebestemmelser langt mindre utbredt, det er snakk om tre kommuner i Trøndelag, fire i Møre og Romsdal og tre i Vestfold og Telemark.

- Dette er langt færre enn for bare få dager siden, og viser at kommunene kontinuerlig følger opp disse bestemmelsene og at de tar både veilederen og hensynet til næringslivet på største alvor. Det er jeg ikke overrasket over, sier Bjørn Arild Gram.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram Foto:KS
Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram Foto:KS
Last ned bilde

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg saker fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom