Opplysningskontoret for frukt og grønt

Kål det til! 5 ting om hodekål du kanskje ikke visste

Del

Norsk hodekål er kalorifattig supermat og gull verdt for kropp og klode.

Hodekål kan brukes til så mangt
Hodekål kan brukes til så mangt

– Vil du leve bærekraftig og oppnå en sunnere livsstil? Da er norsk hodekål din beste venn. Kål er alt annet enn kjedelig, du kan lage så utrolig mye godt med norsk kål som utgangspunkt, og i tillegg er den proppfull av vitamin C og fiber, sier matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i frukt.no/ Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Vi har samlet våre beste kåloppskrifter. Den norske kålen i butikk er merket med Nyt Norge slik at du finner den lett.

5 ting om hodekål du kanskje ikke vet

Den ydmyke lille grønnsaken som spiller en birolle i mange retter, er faktisk proppfull av rik historie og imponerende fakta.

1)

Det er mye god mat i et kålhode

Hodekål er veldig allsidig og passer godt som eget fullverdig måltid eller som en frisk og sprø siderett. Muligheten er mange, og her har vi samlet noen gode tips til inspirasjon.

2)

Spis hodekål og få styrket immunforsvaret ditt

Hodekål er det vi vil kalle en næringspakke for kroppen. I tillegg til mye fiber er kål proppfull av vitamin C – mer enn hva du finner i en appelsin! Og i disse dager med pandemi og vinterforkjølelse så er det et smart valg å spise mer kål. Prøv en nydelig kålsalat til pizzaen eller lag en deilig coleslaw til burgeren.

3)

En bærekraftig Økonomi(yaki) rett

Kål dyrkes over hele landet og tåler vårt klima godt. Bare det å dyrke og spise kål har lav innvirkning på miljøet og den har gode lagringsegenskaper. Grønnsakproduksjon frembringer lavere klimagassutslipp og mindre vannforbruk enn animalske matvarer. Hva med å prøve den deilige japanske retten Okonomiyaki? Vi elsker den, og kaller den gjerne Økonomiyaki fordi den er rimelig å lage, enkel og supergod.

4)

En kopp med kål inneholder rundt 20 kalorier

Kål har mye smak og lavt kaloriinnhold. En kopp med hakket hodekål inneholder bare 22 kalorier. Så bruk strimlet kål i pastaretter og opplev en ny, og sunn, vri på manges favorittrett spagetti carbonara. Denne må du prøve.

5)

Kål har eksistert i rundt 5000 år

Selv om kål dukker opp i mange deilige og moderne matretter, har viltvoksende kål eksistert i over 5000 år i det sørøstlige middelhavsområdet og ble bragt med til Europa rundt 600 f.Kr av keltiske nomader. Hodekål ble brakt inn til Norge av vikingene der den ble et viktig næringsbidrag i kosten.   

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Slik lager du OkonomiyakiVideokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hodekål kan brukes til så mangt
Hodekål kan brukes til så mangt
Last ned bilde
Prøv denne deilige økonomiske retten Okonomiyaki
Prøv denne deilige økonomiske retten Okonomiyaki
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom