Disse kokkene kjemper om å bli Årets grønne kokk 202523.1.2025 13:02:37 CET | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingBli med og opplev noen av Norges beste kokker briljere med grønne råvarer i verdensklasse!
Lite uønskede stoffer i grønnsaker12.12.2024 14:27:57 CET | Mattilsynet | PressemeldingMattilsynet har undersøkt innholdet av tungmetaller, PFAS, næringsstoffer, nitrat og nitritt i grønnsaker. Det ble gjort få funn av uønskede stoffer.
Ernæringsfysiolog: – Spis fårikål for immunforsvaret26.9.2024 08:47:52 CEST | BAMA | PressemeldingHøstens ankomst betyr ikke bare vakre farger, men også mer sykdom i befolkningen. For å styrke immunforsvaret, kan det hjelpe med en god porsjon av Norges nasjonalrett.
KIWI starter priskrig på norske grønnsaker19.8.2024 07:00:00 CEST | NorgesGruppen | Pressemelding7 av 10 ønsker å følge kostrådene, men pris oppleves som den største barrieren. Nå kutter KIWI prisene tilsvarende momsen på de 25 mest solgte norske grønnsakene.
Vil, men får ikke til – har ikke råd til å spise sunt1.1.2024 07:30:00 CET | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingVi er på vei mot et samfunn der forbruker har kunnskap og ønske om å bevare god helse, men blir begrenset av økonomi. Hvem tar ansvaret for å snu denne utviklingen?
Mer norsk julemat i år8.12.2023 08:57:33 CET | Landbruksdirektoratet | PressemeldingNesten all julematen vil i år være produsert av norske bønder, viser tall fra Landbruksdirektoratet.
Dette høstes på jordene nå6.11.2023 10:57:35 CET | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingNorskproduserte frukt og grønnsaker er ikke noe som bare hører sommerhalvåret til. Faktisk finnes det grønnsaker som høstes så sent som i november. Lagringsgrønnsakene er nå på full fart inn til lagring, og det kan nordmenn nyte godt av utover den kalde lange vinteren og så langt lageret rekker.
De unge er opptatt av bærekraft men kål er ikke på menyen13.4.2023 12:09:20 CEST | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingUnge voksne er i størst grad opptatt av at varer og tjenester de kjøper er produsert på en bærekraftig måte, viser en undersøkelse utført av Matvett (1). Så hvorfor spiser de ikke mer av en av de mest bærekraftige råvarene vi har i Norge, som vi også nærmest er selvforsynt på?
Nok egg og påskemat til alle3.4.2023 09:00:00 CEST | Landbruksdirektoratet | PressemeldingI Norge er det nok egg, lammelår og stek på lager. Foretrekker du vegetar, er det fremdeles fine norske grønnsaker å få tak i, opplyser Landbruksdirektoratet.
Gjør det billiger å spise grønt29.3.2023 07:00:00 CEST | MENY | PressemeldingMENY vil bidra til å snu nedgangen i grønnsaksspising og innfører 30 prosent rabatt på alle ferske grønnsaker, poteter og urter på onsdager. – Vi må gjøre det enklere å velge sunt og grønt i en tid med strammere privatøkonomi, sier Vegard Kjuus, MENY-sjef. Nasjonalforeningen for folkehelsen ønsker tiltaket velkommen.
5 middager til hele familien til under 500 kr12.3.2023 07:30:00 CET | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingEn god middag trenger hverken å være dyr eller ta lang tid å lage. Med gode basisvarer i kjøleskapet er det enkelt å lage rimelige middager som smaker digg. Da har du et godt utgangspunkt til å lykkes med ukens middager uten at det trenger å gå ut over lommeboka.
Bekymret for helsen til de som har minst fra før1.2.2023 13:30:58 CET | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingPresset økonomi kan gjøre at det er de som har minst fra før som må gjøre de hardeste prioriteringene i handlevognen. Det vil kunne gå på helsen løs når de allerede høye matvareprisene nå er forventet å stige enda mer, frykter Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Potet på den politiske agendaen18.1.2023 14:51:09 CET | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingVi må gjøre poteten kul igjen, sa landbruks- og matminister Sandra Borch under en fagdag for potetnæringen onsdag denne uken. Den kan dyrkes i hele landet, er næringsrik og smaker godt, og den er svært lagringsdyktig. Den er rett og slett et kinderegg!
Slik bruker du opp restene fra julematen27.12.2022 07:30:00 CET | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingEtter flere dagers matgilde kjenner mange på at de sitter igjen med mer rester enn penger. Da gjelder det å tenke riktig oppbevaring og bruke opp alt du har i kjøleskapet. Toril Gulbrandsen er matfaglig rådgiver for Opplysningskontoret for frukt og grønt og har gode råd til hvordan du kan bruke opp hver minste lille gulrot.
En kål: 5 billige middager21.11.2022 09:45:01 CET | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingKål er mettende, sunt og billig. Men mange klør seg i hodet og lurer på hva de skal bruke hele kålhodet til om de bare trenger litt kål. Her får du de beste tipsene til hvordan du kan bruke opp hele kålhodet til rimelige og smakfulle retter.
Så enkelt lager du fårikål26.9.2022 08:10:00 CEST | Matprat | PressemeldingHøsten er høysesong for lam og måltidet som varmer ekstra godt i høstkulden er Norges nasjonalrett – fårikålen. Den siste torsdagen i september er fårikålens festdag. 39 prosent av oss spiser fårikål minst tre ganger i året.
Forskjellen på spisskål og nykål12.7.2022 11:14:36 CEST | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingDet er mange gode grunner for å “kåle” det til. Kål er noe av det sunneste du kan spise. Men er det noen forskjell om du velger spisskål eller nykål i sommer?
Derfor er årets nykål ekstra god2.6.2022 09:16:30 CEST | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingÅrets første nykål er å finne i butikken og sesongen varer til langt utover sommeren. Våren har gjort årets nykål ekstra god på smak. Nyt den næringsrike nykålen på både tradisjonelt og nytt vis.
Norske forbrukere vil ha norsk mat27.5.2022 08:56:22 CEST | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingFra 2019 frem til i dag har andelen nordmenn som velger norsk mat i butikkene økt med fem prosent. Dette viser den nye Spisefaktaundersøkelsen fra Ipsos.
Norske forbrukere vil ha norsk mat26.5.2022 12:00:00 CEST | Stiftelsen Norsk Mat | PressemeldingFra 2019 frem til i dag har andelen nordmenn som velger norsk mat i butikkene økt med fem prosent. Dette viser den nye Spisefaktaundersøkelsen fra Ipsos.