Diabetesforbundet

Juks med takstsystemene svindler norske pasienter

Del

- Når noen karrer til seg mer enn de skal ha, blir det enda mindre igjen til de som faktisk trenger det, nemlig pasientene, sier Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet.

NRK Brennpunkt avslørte onsdag at fastleger trikser med koder i takstsystemet for å få mer penger enn de skal.

 - Dette er pasientfiendtlig. Pengene går ikke til pasientarbeid for bedre helse, men i lomma på legene. De jukser med samfunnets penger. Helsemyndighetene blir også lurt av disse svindlerne, men det er pasientene som taper, tordner Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet.

 Potten i helsevesenet blir aldri stor nok. Mange pasienter blir møtt med at det ikke finnes nok ressurser for å gi dem nye tekniske hjelpemidler, en ekstra konsultasjon når de trenger det, eller den beste behandlingen for den enkelte.

 - Når noen karrer til seg mer enn de skal ha, blir det enda mindre igjen til de som faktisk trenger det, nemlig pasientene, sier Allgot.

Han etterlyser systemer som gjør at samfunnet får mest mulig helse for pengene og stiller spørsmål om kanskje legene heller bør få betalt for kvalitet enn kvantitet.

 - Nå når dette er oppdaget, må det få konsekvenser. En snekker som fakturerer for en jobb som ikke er gjort, får ikke drive business lenger, sier Allgot.

Kontakter

Bilder

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.

Følg saker fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom