Jotun

Jotun leverer sterkt resultat i krevende tider

Del

(Sandefjord, 28. mai 2020): Jotun omsatte for 6 804 millioner kroner og oppnådde et driftsresultat på 1 065 millioner i årets første fire måneder. Tertialet ble preget av den pågående koronapandemien.

Justert for positive valutaeffekter er salgsøkningen på én prosent. Dette skyldes salg til vedlikeholdsmarkedet for skip, hvor det til tross for pandemien fortsatt er høy aktivitet. Salg av industrimalinger ligger på omtrent samme nivå som fjoråret, mens segmentene for dekorative malinger og pulverlakker går tilbake, særlig i Midtøsten og Sørøst-Asia. Driftsresultatet er opp 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Økningen forklares av positive valutaeffekter og bedrede marginer.

Preget av pandemien

Første tertial ble preget av koronapandemien, som for Jotuns del blant annet medførte at produksjonsanlegg i en rekke land midlertidig måtte stenge. Restriksjoner fra myndighetene har også ført til lavere aktivitet i en rekke viktige markeder.

- For Jotun har førsteprioritet vært å holde folk friske, og vi har innført en rekke tiltak for å begrense smitte på våre anlegg. Det har også vært viktig å holde produksjonen i gang, noe vi har lyktes med i alle land hvor vi ikke ble pålagt å stenge, sier konsernsjef Morten Fon.

Alle de berørte produksjonsanleggene har nå gjenopptatt produksjonen.

Fremtidsutsikter

- Vi forventer lavere salg i noe tid fremover som følge av koronapandemien. Fortsatt strenge smitteverntiltak fra myndighetene, i tillegg til økt økonomisk usikkerhet vil trolig dempe aktiviteten i flere av Jotuns viktige markeder, sier Fon.

Jotun har en solid finansiell posisjon, med høy egenkapital og god kontantstrøm. Det er også tatt grep for å sikre tilgang til økt likviditet ved behov.

- Jotuns strategi ligger fast. Vår forretningsmodell, med fire segmenter og et bredt geografisk fotavtrykk har vist seg å være robust over tid, og vi er trygge på at selskapet vil komme seg gjennom denne utfordrende perioden på en god måte, sier Fon.

Finansielle nøkkeltall (millioner kroner)

T12020

T1 2019

Endring

Driftsinntekter

6 804

6 245

+9 %

Driftsresultat

1 065

851

+25 %

Resultat før skatt

892

792

+13 %

Kontakter

Morten Fon, konsernsjef. Mobil +47 909 19 822. morten.fon@jotun.no

Christian E. Johnson, kommunikasjonsdirektør. Mobil +47 976 45 494. christian.espolin.johnson@jotun.no

Om Jotun

Jotun
Jotun
Sjølyst plass
0278 Oslo

http://www.jotun.no/

Jotun er en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker, med 65 selskaper og 39 produksjonsanlegg fordelt på alle kontinent. I tillegg har Jotun agenter, avdelingskontor og distributører i mer enn 100 land. Jotun hadde i 2019 en total omsetning på NOK 19,7 milliarder, og har i dag over 10 000 medarbeidere. Konsernet er organisert med fire segment inndelt i syv regioner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord.

Følg pressemeldinger fra Jotun

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jotun på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jotun

OPPDATERT PRESSEMELDING - Solid utvikling for Jotun, men usikkerhet fremover1.10.2021 09:35:46 CEST | Pressemelding

OPPDATERT PRESSEMELDING - Vi gjør oppmerksom på at var en feil i endrings-tallene for driftsinntekter i pressemeldingen fra Jotun som gikk ut kl. 21.00 30.09.2021. Vennligst se korrekte tall i følgende pressemelding: (Sandefjord, 30. september 2021): Jotun omsatte for rekordhøye 14 975 millioner kroner i årets åtte første måneder. Driftsresultatet endte på 2 496 millioner kroner, men høye råvarepriser presser driftsmarginen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom