Jotun

Jotun leverer gode tall i de første fire månedene av 2021

Del
Sandefjord, 27 mai 2021. Jotun omsatte for 7 441 millioner kroner og driftsresultatet ble på 1 469 millioner i årets første fire måneder. Både salget og resultatet er rekordsterkt for første tertial.

Markedssituasjon

Det dekorative segmentet er den sterkeste bidragsyteren til de gode tallene, og da spesielt i Midtøsten og Sørøst-Asia. Samtlige forretningssegmenter rapporterer om salgsvekst i perioden. Salget av industrimalinger viser god utvikling, der Kina skiller seg spesielt positivt ut. Videre viser salget av pulverlakker god vekst i alle regioner. Mens salget av skipsmalinger også har økt sammenliknet med i fjor, preges salgsutviklingen av lavere nybyggsaktivitet i Korea.

Pandemien

Jotun har fokusert på ansattes sikkerhet og å holde fabrikkene i drift. Jotun har med dette evnet å opprettholde tilfredsstillende servicegrad til kundene. Periodevis nedstengte utsalgssteder har hatt påvirkning på salget i flere land, men sterk salgsvekst i første tertial vitner om forbedrede vilkår i mange av Jotuns viktigste markeder. Tilgang på enkelte råvarer har også vært en utfordring under pandemien. 

Fremtidsutsikter

«Råvareprisene øker kraftig og vi kommer ikke utenom prisøkninger i tiden fremover. Begrenset tilgang på råvarer vil påvirke oss, og vi må være forberedt på lavere marginer, derfor blir vekst og god kostnadskontroll viktig fremover», sier konsernsjef Morten Fon. 

Finansielle nøkkeltall (millioner kroner)

T1 2021 T1 2020 Endring
Driftsinntekter 7 441 6 804 9 %
Driftsresultat 1 469 1 065 38 %
Resultat før skatt 1 407 892 58 %

Kontakter

Morten Fon, konsernsjef, Mobil +47 909 19 822, morten.fon@jotun.no
Christian Espolin Johnson, kommunikasjonsdirektør, Mobil: 47 976 45 494,
christian.espolin.johnson@jotun.no

Bilder

Konsernsjef Morten Fon (foto: Morten Rakke)
Konsernsjef Morten Fon (foto: Morten Rakke)
Last ned bilde

Om Jotun

Jotun
Jotun
Hystadveien 167
3209 Sandefjord

http://www.jotun.com

Jotun er en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker, med 64 selskaper og 40 produksjonsanlegg fordelt på alle kontinent. I tillegg har Jotun agenter, avdelingskontor og distributører i mer enn 100 land. Jotun hadde i 2018 en total omsetning på NOK 17,7 milliarder, og har i dag over 9 800 medarbeidere. Konsernet er organisert med fire segment inndelt i syv regioner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord.

Følg pressemeldinger fra Jotun

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Jotun på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jotun

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom