Jotun

Jotun har besluttet å forlate Russland

Del

(Sandefjord, 2. august): Jotun har solgt sine interesser i Russland og forlater dermed landet. De ansatte vil beholde jobbene i selskapet under en ny eier.

Som en følge av nedstengningen av fabrikken i Russland 3. mars i år, har Jotun solgt sine aksjer i det 100 prosent-eide datterselskapet «Jotun Paints» LLC. Med virkning fra 2. august, overtar det russiske industrikonsernet Atomstroykomplex virksomheten, de ansatte og eiendeler.

«Vi har jobbet med å finne en løsning for vår virksomhet i Russland siden slutten av februar. Det har blitt mer og mer utfordrende å operere i landet under sanksjonsregimene, og vi innser at situasjonen ikke vil endre seg i nær fremtid. Våre ansatte har vært vår hovedprioritet, og flere alternativer har blitt evaluert de seneste månedene. Vi synes det er leit at konklusjonen ble å selge selskapet. Vi tror vi har funnet en god løsning for våre ansatte under eierskap av Atomstroykomplex», sier Jotuns konsernsjef Morten Fon.

Transaksjonssummen vil ikke bli offentliggjort.

Fakta om Atomstroykomplex:

Atomstroykomplex er et ledende russisk eiendomsutviklings- og byggematerialeselskap med base i Jekaterinburg i Ural-distriktet. Atomstroykomplex ble etablert i 1995 og består av entreprenørselskaper, produksjonsanlegg for byggematerialer, en flåte av oppdaterte kjøretøyer og maskiner for veibygging, designkontorer, eiendomsmegling og boligvedlikeholdskontor.

Inkluderingen av et malingsselskap i konglomeratporteføljen blir sett på som et godt strategisk grep, og Atomstroykomplex forventer at anlegget og dets ansatte vil bidra til ytterligere vekst og positiv langsiktig utvikling for både eiere og ansatte.

Kontakter

For ytterligere informasjon:

Morten Fon, konsernsjef, +47 909 19 822, morten.fon@jotun.no

Christian Espolin Johnson, kommunikasjonsdirektør, +47 976 45 494, christian.espolin.johnson@jotun.no

Bilder

Om Jotun

Jotun
Jotun
Hystadveien 167
3209 Sandefjord

http://www.jotun.com

Jotun er markedsleder innen dekorative malinger i Norge, og en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker med 67 selskaper og 39 produksjonsanlegg på alle kontinenter. Jotuns produkter er tilgjengelig i mer enn 100 land gjennom egne selskaper, felleskontollerte selskaper, avdelingskontorer, agenter og distributører. Jotun hadde i 2021 en omsetning på NOK 22,8 milliarder, og ved inngangen til 2022 har konsernet mer enn 10 200 medarbeidere. Jotun er organisert i fire ulike segmenter og seks geografiske regioner, og har sitt hovedkontor i Sandefjord.

 

Følg pressemeldinger fra Jotun

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jotun på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jotun

OPPDATERT PRESSEMELDING - Solid utvikling for Jotun, men usikkerhet fremover1.10.2021 09:35:46 CEST | Pressemelding

OPPDATERT PRESSEMELDING - Vi gjør oppmerksom på at var en feil i endrings-tallene for driftsinntekter i pressemeldingen fra Jotun som gikk ut kl. 21.00 30.09.2021. Vennligst se korrekte tall i følgende pressemelding: (Sandefjord, 30. september 2021): Jotun omsatte for rekordhøye 14 975 millioner kroner i årets åtte første måneder. Driftsresultatet endte på 2 496 millioner kroner, men høye råvarepriser presser driftsmarginen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom