Universitetet i Oslo

Jonasprisen til Leo Ajkic

Del

«Leo Ajkic har gjennom tv-seriene Flukt og Uro satt fokus på barn og unge i vanskelige situasjoner. Psykosioale og migrasjonsrelaterte vansker har blitt trukket frem, og ved å spille på seg selv åpner Ajkic et rom for å snakke om hva vi er redd for og hvordan vi kan jobbe for inkludering på et samfunnsnivå.»

Institutt for spesialpedagogikk ved det Utdanningsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo, deler årlig ut en ærespris, Jonasprisen. Prisen er oppkalt etter hovedpersonen i Jens Bjørneboes’ roman Jonas. 

Et av hovedkriteriene for Jonasprisen er at prisvinneren skal ha «medvirket til å skape et romsligere og mer tolerant samfunn, hvor menneskelig variasjon og personlige særtrekk vurderes som en berikelse og ikke et problem.»

Begrunnelse for tildeling av prisen;  

«Gjennom tv-programmer som Flukt, Uro og U-landslaget har han på en inkluderende (og noen ganger humoristisk) måte formidlet livssituasjonen til mennesker som 'er utenfor'. Han kommuniserer strålende med mennesker i vanskelige livssituasjoner og formidler dette på en måte som gir nordmenn blant annet ny forståelse for at mennesker er på flukt.»

Jonasprisen består av et diplom og et stipend på kr. 30.000.

Utdelingen av prisen finner sted tirsdag 20. august 2019 i foajéen i Universitetsbiblioteket, Georg Sverdrups hus på Blindern. Arrangementet begynner kl. 14.00 og avsluttes ca. 15.30.

For mer informasjon om Jonasprisen: https://www.uv.uio.no/isp/om/jonasprisen/

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Lenker

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom