Jacobs Utvalgte: 10 år og rekordomsetning
- Vi så behovet for å løfte blikket og satse på en kvalitetsserie som et supplement til egne merkevare-serier (emv) innen lavpris. Trenden mot kvalitetsserier så vi ellers i Europa, samtidig som interessen for gode råvarer og matlaging økte blant nordmenn, sier Nina Brendsrud-Andersen, marketingsjef i UNIL.
Brød, konfekt og saus
Jacobs Utvalgte bestod i 2009 av 43 produkter i ni varekategorier, mens den nå består av over 200 produkter i 27 varekategorier. Flere av brødene i Jacobs Utvalgte er blant bestselgerne, det samme gjelder økologiske egg, bacon og appelsinjuice. På sommerstid topper burgerbrødene og chorizo- og bratwurstpølsene salgslistene, mens Belgiske trøfler gjør det før jul. De Belgiske trøflene er blitt Norges mest solgte konfekt.
Jacobs Utvalgte selges hovedsakelig hos MENY.
- Mange handler hos MENY fordi vi har Jacobs Utvalgte, og de er også svært lojale til produktene. Det ble for eksempel massive protester fra kunder da sausene forsvant en periode grunnet produksjonsutfordringer. Jacobs Utvalgte er en av de mest suksessfulle serier innen egne merkevarer i norsk dagligvare, sier prosjektleder Ida Landmark i MENY.
Hvem er Jacob?
Navnet på serien stammer fra Jacobs på Holtet i Oslo. Dette er en butikk som både har lang historie i å spre matglede og som var - og fortsatt er - kjent blant matentusiaster langt utenfor Oslo.
Fakta om Jacobs Utvalgte
- Lansert av Unil og MENY høsten 2009 med mål om å etablere en kvalitetsserie innen egne merkevarer. Kvalitet, råvarer, smak, emballasje og design har stått sentralt.
- Serien består av over 200 produkter i 27 varekategorier, og selges hovedsakelig hos MENY.
- Mest solgte i år: Speltbrød, Alpebrød, Kornbrød, økologiske egg og appelsinjuice
- Topp 10 i fjor: Alpebrød, Speltbrød, Kornbrød, økologiske egg, burgerbrød, Belgiske trøfler med cacao, bacon, chorizo, appelsinjuice og bratwurst.
- Flere lanseringer har bidratt til innovasjon og produktutvikling i norsk dagligvare (som trøflene, fiskekakene, gaveposer og Crispy Duck).
- Fortsatt en av få emv-serier i premium-segmentet. Produktene godkjennes av Kulinarisk Akademi (Norges ledende matfaglige miljø).
- Omsatte ut av butikk i 2018 for kr. 540 millioner, mot kr. 330 millioner i 2015 og kr. 100 millioner i 2009
- Jacobs Utvalgte er emv-serien vi er villig til å betale mest for, og den vi nest oftest er villig til å anbefale (etter First Price). Kilde: Dagligvarekjeder 2019/Nielsen.
For mer informasjon, kontakt:
Nina Brendsrud-Andersen, marketingsjef i UNIL, tlf. 48148345, nina.brendsrud@unil.no
Ida Landmark, prosjektleder i MENY, tlf. 97150696, ida.borstein@meny.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom