Jacobs Utvalgte: 10 år og rekordomsetning

- Vi så behovet for å løfte blikket og satse på en kvalitetsserie som et supplement til egne merkevare-serier (emv) innen lavpris. Trenden mot kvalitetsserier så vi ellers i Europa, samtidig som interessen for gode råvarer og matlaging økte blant nordmenn, sier Nina Brendsrud-Andersen, marketingsjef i UNIL.
Brød, konfekt og saus
Jacobs Utvalgte bestod i 2009 av 43 produkter i ni varekategorier, mens den nå består av over 200 produkter i 27 varekategorier. Flere av brødene i Jacobs Utvalgte er blant bestselgerne, det samme gjelder økologiske egg, bacon og appelsinjuice. På sommerstid topper burgerbrødene og chorizo- og bratwurstpølsene salgslistene, mens Belgiske trøfler gjør det før jul. De Belgiske trøflene er blitt Norges mest solgte konfekt.
Jacobs Utvalgte selges hovedsakelig hos MENY.
- Mange handler hos MENY fordi vi har Jacobs Utvalgte, og de er også svært lojale til produktene. Det ble for eksempel massive protester fra kunder da sausene forsvant en periode grunnet produksjonsutfordringer. Jacobs Utvalgte er en av de mest suksessfulle serier innen egne merkevarer i norsk dagligvare, sier prosjektleder Ida Landmark i MENY.
Hvem er Jacob?
Navnet på serien stammer fra Jacobs på Holtet i Oslo. Dette er en butikk som både har lang historie i å spre matglede og som var - og fortsatt er - kjent blant matentusiaster langt utenfor Oslo.
Fakta om Jacobs Utvalgte
- Lansert av Unil og MENY høsten 2009 med mål om å etablere en kvalitetsserie innen egne merkevarer. Kvalitet, råvarer, smak, emballasje og design har stått sentralt.
- Serien består av over 200 produkter i 27 varekategorier, og selges hovedsakelig hos MENY.
- Mest solgte i år: Speltbrød, Alpebrød, Kornbrød, økologiske egg og appelsinjuice
- Topp 10 i fjor: Alpebrød, Speltbrød, Kornbrød, økologiske egg, burgerbrød, Belgiske trøfler med cacao, bacon, chorizo, appelsinjuice og bratwurst.
- Flere lanseringer har bidratt til innovasjon og produktutvikling i norsk dagligvare (som trøflene, fiskekakene, gaveposer og Crispy Duck).
- Fortsatt en av få emv-serier i premium-segmentet. Produktene godkjennes av Kulinarisk Akademi (Norges ledende matfaglige miljø).
- Omsatte ut av butikk i 2018 for kr. 540 millioner, mot kr. 330 millioner i 2015 og kr. 100 millioner i 2009
- Jacobs Utvalgte er emv-serien vi er villig til å betale mest for, og den vi nest oftest er villig til å anbefale (etter First Price). Kilde: Dagligvarekjeder 2019/Nielsen.
For mer informasjon, kontakt:
Nina Brendsrud-Andersen, marketingsjef i UNIL, tlf. 48148345, nina.brendsrud@unil.no
Ida Landmark, prosjektleder i MENY, tlf. 97150696, ida.borstein@meny.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder


Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Kraftkar vant Lokalmatvalget15.9.2025 11:10:26 CEST | Pressemelding
Over 40 000 stemmer er talt opp og resultatet i Lokalmatvalget er klart: Blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost i Møre og Romsdal er kåret til Folkets matskatt! Blant ti på topp, er hele tre godbiter fra Vestfold.
Tøff kamp om trainee-plassene27.8.2025 17:20:31 CEST | Pressemelding
Konkurransen har vært hard om å bli en av 20 deltakere i årets traineeprogram. – Det er svært gledelig at så mange av våre talenter i MENY har ambisjoner om å bli ledere hos oss, sier HR-direktør Line Beate Jebsen.
7500 har allerede stemt i lokalmatvalget20.8.2025 10:37:23 CEST | Pressemelding
Det er ikke bare politikerne som er på valg. Det er også norske matskatter. Allerede etter én dag er 7500 stemmer avgitt. Andebryst fra Gårdsand i Vestfold og Inderøysodd fra Inderøy slakteri kniver foreløpig om topplasseringen. MENY håper på gastronomisk høy valgdeltakelse.
Tydelig trend mot renere råvarer og lokal smak3.7.2025 13:49:03 CEST | Pressemelding
Halvårstallene til MENY viser stor vekst i både lokalmat og ferskvarer i løsvekt. – Vi opplever at trenden mot rene råvarer og norske kvalitetsprodukter forsterker seg. Stadig flere går for ærlige og ekte produkter, sier kategoridirektør Einar Gundersen i MENY.
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris23.6.2025 11:29:59 CEST | Pressemelding
Bringebær dyppet i sjokolade, en tradisjonell og ren påleggsserie, meieriprodukter på Jerseymelk, alkoholfrie plommedrikker, mer meieriprodukter på geitemelk og bærmottak for mer ville, norske bær. Seks lokalmatprodusenter er finalister i MENYs Matskattstipend 2025 og konkurrerer om 600 000 kroner.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom