Codan Forsikring

Ja, vi elsker bunad!

Del

Men det kan bli en kostbar affære hvis uhellet er ute og bunaden ikke er forsikret.

Foto fra Husfliden Kristiansand
Foto fra Husfliden Kristiansand

– Hvert år får vi inn saker etter 17.mai, som ofte dreier seg om uhell med tilgrisede eller ødelagte bunader og tapt sølv. Vær føre-var og sjekk hva forsikringen dekker før nasjonaldagen, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.  

For mange er bunaden det mest kostbare plagget de eier.
– En bunadsforsikring kan spare deg for store beløp hvis du først er uheldig, sier Annika Persson.  Å forsikre en bunad til 40 000 kroner koster rundt 300 kroner per år.

Slik tar du vare på bunaden

Barbro Tronhuus Storlien er styreleder i Norges Husflidslag, og er selv bunadstilvirker. Hun har følgende råd til hvordan du best tar vare på bunaden din:

•    Når du tar av bunaden, se over den! Fjern små flekker selv. Rensing sliter på tekstilene og bør spares til den dagen du får en bløtkake i fanget eller andre store tragedier inntreffer.
•    La bunaden henge til lufting en dag, gå over den med klesbørste og heng den i et skap hvor den ikke blir klemt flat. Bruk en bunadspose, eller et gammelt dynetrekk som beskyttelse mot støv og lukt.
•    Vask skjorten med håndvask eller skånsom maskinvask. Heng den til tørk og pakk den bort ustrøket. Hvis du stryker og henger den bort vil den gulne fortere.
•    Undersøk om sølvet er komplett. Hvis sølja har mistet et løv, eller trenger profesjonelt stell, lever den til gullsmeden nå. Da får du den tilbake i god tid til neste gangs bruk. Oppbevar sølvet i en lufttett plastpose slik at det ikke blir svart.For nærmere informasjon, vennligst kontakt:
Barbro Tronhuus Storlien, styreleder i Norges Husflidslag
Mobil: 997 98 292, E-post: barbro@husflid.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto fra Husfliden Kristiansand
Foto fra Husfliden Kristiansand
Last ned bilde
Foto fra Husfliden Stavanger
Foto fra Husfliden Stavanger
Last ned bilde
Foto fra Husfliden Trondheim
Foto fra Husfliden Trondheim
Last ned bilde
Barbro Tronhuus Storlien, bunadstilvirker og styreleder i Norges Husflidslag
Barbro Tronhuus Storlien, bunadstilvirker og styreleder i Norges Husflidslag
Last ned bilde

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Codan Forsikring
Verkstedveien 3
0277 Oslo

06300http://www.codanforsikring.no

Codan Forsikring er en totalleverandør av skadeforsikringer til privatpersoner og næringsliv i Norge. Vi selger forsikringer innen primærområdene bil, hus, innbo og reise. Innenfor næring dekker Codan Forsikring hele bedriftens forsikringsbehov.

I Norge er vi 250 ansatte og ledes av Stefan Langva, Administrerende direktør.

Sammen med Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark er vi et av Skandinavias største forsikringsselskap. Codan eies av RSA Group, ett av verdens ledende multinasjonale forsikringsselskaper med 9 millioner kunder i mer enn 100 land.

Følg saker fra Codan Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Codan Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Codan Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom