Stortinget

IT-angrep mot Stortinget

Del

Stortinget har den siste tiden vært utsatt for et omfattende IT-angrep. Det er registrert innbrudd på epost-kontoene hos et mindre antall stortingsrepresentanter og ansatte. Våre analyser viser at det er lastet ned ulike mengder data.

– Vi ser svært alvorlig på saken, og vi har full oppmerksomhet på å analysere situasjonen for å få et totalbilde av hendelsen og potensielt skadeomfang, sier Stortingets direktør Marianne Andreassen.

Stortingsrepresentanter og ansatte som er direkte berørt, er blitt kontaktet, og vil i de følgende dagene bli fulgt opp av Stortingets administrasjon. 

– Det ble iverksatt en rekke risikoreduserende strakstiltak for å stanse angrepet. Disse tiltakene hadde umiddelbar effekt. Hendelseshåndteringen har høyeste prioritet, sier Andreassen.  

– Det må hele tiden arbeides med IT-sikkerhet opp mot et krevende trusselbilde. Nye tiltak vurderes fortløpende for styrke sikkerheten på Stortinget, legger hun til. 

Stortinget har tett kontakt med relevante sikkerhetsmyndigheter i denne saken. Tirsdag 1. september besluttet Stortingets administrasjon å anmelde forholdet til politiet.

Dersom det er ønskelig med ytterligere kommentarer er Stortingets direktør, Marianne Andreassen, tilgjengelig for pressen i vandrehallen klokken 16.

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakt for pressehenvendelser til Stortingets presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse.

+47 920 10 681

Bilder

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom