Universitetet i Oslo

Internasjonalt klasserom på Blindern i sommer

Del

Denne helgen vil studenter fra 87 land strømme til Blindern. 500 studenter skal i seks uker delta på Den internasjonale sommerskole ved Universitetet i Oslo.

Foto: UiO/Mantas Grigaliunas
Foto: UiO/Mantas Grigaliunas

Mandag 24. juni går startskuddet for UiOs sommerskole. Det er 73. gang den avholdes. Studentene ønskes velkommen i universitetets aula av prorektor Gro Bjørnerud Mo og direktør for Diku, Harald Nybølet. Åpningen etterfølges av en mottagelse i Oslo rådhus med ordfører Marianne Borgen som vertskap.

Internasjonalt samarbeid i fokus

Den internasjonale sommerskolen (ISS) har siden opprettelsen i 1947 hatt som mål å bidra til internasjonalt samhold og samarbeid.

–Siden den gangen har sommerskolen vært en viktig del av UiOs internasjonalisering. Mer enn 30.000 studenter fra 150 land har gått på ISS og tatt intensive emner på både bachelor og masternivå i norsk språk, kultur, historie og samfunn, så vel som emner innen utvikling, fred, internasjonale relasjoner og statsvitenskap, sier prorektor Bjørnerud Mo.

Idealismen bak sommerskolen har bestandig lagt vekt på det internasjonale klasserommet som virkemiddel for utvikling og fredelig sameksistens. Den interaktive pedagogikken gjør at studentene inviteres til dialog på tvers av landegrenser og verdenssyn.

–Skal vi takle verdens globale utfordringer, er forståelse for hverandres nasjoner og kulturer viktigere enn noen gang., sier sommerskolens direktør Nita Kapoor.

Norge må oppleves

Sommerskolen vektlegger at studenter skal få oppleve mer av Norge enn hovedstaden, og at studentene skal ha møteplasser på tvers av klassene. I løpet av sommeren arrangeres derfor ekskursjoner til ulike deler av landet. Det innebærer alt fra  sightseeing i Oslo og tur i Nordmarka, til ekskursjoner til Vestfold, Hallingdal, Bergen og Telemark – og til og med fjellklatring og rafting i Jotunheimen.

Stipender til norske studenter

UiO har kanalisert stipender til 180 studenter for å delta på sommerskolen. Stipendene bidrar til å sikre internasjonalt mangfold, også fra utviklingsland. For å få flere fra studenter fra Norge, har ISS i år også tildelt 20 stipender til studenter fra UiO. «Stipendene som ISS tilbyr, er et ledd i UiOs globale samfunnsoppdrag og står sentralt i vårt arbeid for å bringe folk sammen for å dele og lære på tvers av ulikheter», sier Kapoor.

For mer informasjon

Den internasjonale sommerskolens nettside

UiOs pressekontakt: tlf.930 77 006, epost: pressekontakt@uio.no

Nita Kapoor, direktør ISS: tlf. 90208070, epost: nitak@iss.uio.no

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Foto: UiO/Mantas Grigaliunas
Foto: UiO/Mantas Grigaliunas
Last ned bilde

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

Utdeling av UiOs menneskerettighetspris 20192.12.2019 15:00:44 CETPresseinvitasjon

Torsdag 5.desember kl 18.00 mottar Seyran Ates UiOs menneskerettighetspris for 2019, under åpningsdagen for Oslo Peace Days. Fredag 6.desember holder prisvinneren sitt foredrag om menneskerettigheter. Seyran Ates er utdannet jurist. Hun er født i Istanbul, har tyrkisk mor og kurdisk far, og kom til Tyskland da hun var seks år gammel. Hun har gjennom en lang karriere jobbet for ytringsfriheten, menneskerettigheter og mot religiøse fordommer. Ates er spesialist i straffe- og familierett, og har blant annet arbeidet for å få på plass lovgivning i Tyskland som beskytter mot tvangsgifte. Hun har også skrevet en rekke bøker. Som jusstudent og rådgiver for tyrkiske kvinner ble hun på 80-tallet utsatt for et attentat, og fra 2006 til 2012 stengte hun advokatpraksisen på grunn av gjentatte dødstrusler. I 2017 etablerte hun den liberale Ibn Rushd-Goethe-moskeen i Berlin. Programmet for Oslo Peace Days Om UiOs menneskerettighetspris og Lisl og Leo Eitingers fond • Prisen deles ut årlig som en ane

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom