YS

Innfører lakseskatt - får full støtte av YS

Del

Regjeringen varslet i dag at de innfører grunnrenteskatt på havbruk og vindkraft. - I den økonomiske situasjonen vi er i nå skulle det bare mangle at de som høster av naturressursene betale mer til fellesskapet, sier 1. nestleder i YS, Hans-Erik Skjæggerud.

-Disse næringene skaper enorme verdier, basert på våre felles naturressurser. Nå må de betale mer av superprofitten de skaper for å finansiere velferdsstaten. Det er bra, sier Skjæggerud.

-Jeg er glad for at regjeringen har lyttet til YS og andre og er tydelig på at det økte inndekningsbehovet i statsbudsjettet ikke skal føre til dårligere velferdstjenester, eller økte skatter og avgifter for vanlige arbeidstakere. De tynges allerede av høye strømpriser høy inflasjon og økte renter, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 229 000 medlemmer i våre 12 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom