YS

Ingen løsning for de langtidspermitterte

Del

Det haster med å finne en løsning for de langtidspermitterte etter 1. oktober. Det er bra at regjeringen anerkjenner utfordringen, men vi trenger konkrete tiltak raskt for å unngå masseoppsigelser, sier YS-leder Erik Kollerud etter dagens møte med arbeidsministeren.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

I dagens møte skisserte arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen at ulike løsninger skal utredes videre, og har innkalt partene til et nytt møte på onsdag.

-Det er ikke lenge igjen til 1. oktober, og det haster å finne en løsning. Vi forventer at en løsning kommer på plass på onsdag sier Kollerud.

-Gjennom pandemien har vi stått samlet for å redde arbeidsplasser og sikre folks privatøkonomi. Nå er det ansatte i noen få bransjer igjen som fortsatt vil trenge hjelp en stund til, særlig innen luftfart, reiseliv og transport. Det må vi gi dem, sier han.

-Vi ser heldigvis at flytrafikken tar seg sakte opp, men det kan ta lang tid før vi er tilbake til der vi var, om vi noen gang kommer dit. Ikke alle vil komme tilbake til sin gamle jobb. Derfor bør innsatsen for å få til kompetanseheving, kvalifisering og formidling av den enkelte også styrkes i luftfartsbransjen, sier Kollerud.

YS-lederen er opptatt av at virkemiddelapparatet i NAV må forsterkes.

-Vi trenger også en målrettet mobilisering av virkemidler i NAV for å hjelpe den enkelte til kvalifisere til andre jobber og at NAV prioriterer formidling av permittert arbeidskraft mellom bransjer. Eksempelvis begynner arbeidsmarkedet rundt Gardermoen, inkludert Oslo, å etterspørre arbeidskraft, sier YS-lederen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom