Codan Forsikring

«Ingen» innrømmer å ha bulket inn i andre

Del

Nesten 16 prosent av oss har opplevd at bilen er blitt skadet på en parkeringsplass, men kun noen få innrømmer å selv ha bulket borti en bil. – Noen må stå bak bulkene, så her er det noen som ikke forteller hele sannheten, sier Andrea Lervik Lystad i Codan Forsikring.

BULKING: Mens 16 prosent svarer at bilen deres har blitt skadet er det kun to prosent som svarer at de selv har skrapet eller bulket borti en parkert bil.  Foto: iStock
BULKING: Mens 16 prosent svarer at bilen deres har blitt skadet er det kun to prosent som svarer at de selv har skrapet eller bulket borti en parkert bil. Foto: iStock

Hvert år blir over 60 000 personbiler påkjørt mens de står parkert. I fjor betalte forsikringsselskapene ut over 600 millioner kroner i erstatning for slike skader, viser tall fra Finans Norge.

– I mange av tilfellene stikker den som forårsaker bulken av, uten å legge igjen kontaktinformasjon. Da blir bileieren selv sittende igjen med regningen og må betale selv eller ta det på egen forsikring, sier Andrea Lervik Lystad, skadesjef motor i Codan Forsikring.

To prosent innrømmer bulking

Norstat har på vegne av Codan Forsikring undersøkt både hvor mange nordmenn som har opplevd at bilen er blitt skadet på en parkeringsplass, og hvor mange som selv har skrapet eller bulket borti en bil på en parkeringsplass. Mens 16 prosent svarer at bilen deres har blitt skadet er det kun to prosent som svarer at de selv har skrapet eller bulket borti en bil.

– Noen har kanskje ikke vært klar over at de har bulket borti en annen bil. Men det er antagelig også flere som ikke ønsker å innrømme at de har bulket borti en annen bil, selv ikke i en anonym undersøkelse, sier Lervik Lystad.

Pass på hvor du parkerer

Erstatningsbeløpene etter påkjørsler på parkerte personbiler økte fra 500 millioner kroner i 2016 til 600 millioner kroner i 2018, en økning på 20 prosent, viser tall fra Finans Norge. I samme periode økte antall skader på parkerte personbiler med 2400 skader, en økning på rundt 4 prosent.

– Når erstatningsbeløpene har økt så mye, skyldes det trolig at flere nye biler er blitt skadet. Nye biler repareres i større grad enn gamle og det kan koste mer å få disse reparert. Bilene har også gjennom årene blitt bredere, slik at det også skal mindre til før man bulker borti noe i trange parkeringshus, sier Andrea Lervik Lystad i Codan Forsikring.

– For å unngå å bulke inn i andre biler bør du rygge inn, særlig på trange parkeringsplasser, slik at du får bedre oversikt. For å unngå å få egen bil bulket, bør du unngå å parkere ved siden av biler med mange bulker, og store biler som trenger stor plass for å komme seg ut. Hvis det er mulig, bør du parkere i parkeringshus med overvåkningskamera. Da er det mindre sannsynlig at noen vil prøve å stikke av etter å ha bulket bilen din, råder Lervik Lystad.

Fakta om undersøkelsen:

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat i oktober 2019 blant et landsrepresentativt utvalg på 1000 respondenter. 16 prosent svarer at de har opplevd at bilen er blitt skadet på en parkeringsplass, mens to prosent svarer at de har skrapet eller bulket borti en bil på en parkeringsplass.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

BULKING: Mens 16 prosent svarer at bilen deres har blitt skadet er det kun to prosent som svarer at de selv har skrapet eller bulket borti en parkert bil.  Foto: iStock
BULKING: Mens 16 prosent svarer at bilen deres har blitt skadet er det kun to prosent som svarer at de selv har skrapet eller bulket borti en parkert bil. Foto: iStock
Last ned bilde

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Codan Forsikring
Verkstedveien 3
0277 Oslo

06300http://www.codanforsikring.no

Codan Forsikring er en totalleverandør av skadeforsikringer til privatpersoner og næringsliv i Norge. Vi selger forsikringer innen primærområdene bil, hus, innbo og reise. Innenfor næring dekker Codan Forsikring hele bedriftens forsikringsbehov.

I Norge er vi 250 ansatte og ledes av Stefan Langva, Administrerende direktør.

Sammen med Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark er vi et av Skandinavias største forsikringsselskap. Codan eies av RSA Group, ett av verdens ledende multinasjonale forsikringsselskaper med 9 millioner kunder i mer enn 100 land.

Følg saker fra Codan Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Codan Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Codan Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom