Inge Bremnes og Marion Woodseth deler av samme univers!

Del

Veien tilbake fra det som er vanskelig er som regel ganske mye lengre og tyngre enn det man kanskje hadde tenkt. Innerst inne vil ingen av oss ha det vondt eller dårlig, men ofte havner vi tilbake i de stiene som gjør livet litt vanskeligere enn det hadde trengt å være. "Veien tilbake" handler om nettopp det – avhengighet til noe eller noen som ikke er så bra.

Hør låta her

En destruktiv personlighet er ofte tiltrekkende, og kanskje ekstra farlig for mennesker som sliter litt fra før. Noen ganger føles det godt å bli dratt ned i det, nesten forførende på et vis. Er man destruktiv fordi man har det vondt selv? “Æ lar dæ dra mæ ned”, “Æ vet æ lar det skje” er noen av ordene i låta. Med "Veien tilbake" ønsker man å belyse hvor viktig det er å snakke om ting, få hjelp, tørre å være sårbar og vise at man sliter. Det er viktig å ta vare på sin egen fysiske og ikke minst psykiske helse. Uansett hvor mange ganger man må gå veien tilbake, så gjør åpenhet og det å snakke om det med andre veien litt lettere.

Låta ble til fra en instagram-DM. Marion sendte Inge en melding mens han var på turné med tredjeplata “Skadedyr/Vanedyr”.

- “Vi ble enige om å møtes i studio for å se hva vi fikk til, og låta ble til på første forsøk. Jeg hadde tatt med meg en akkord-rekke som jeg syntes var fin, Marion starta på en melodi som ga meg noen tekst-ideer. Så begynte egentlig ballen å rulle litt av seg selv, og før vi visste ordet av det hadde vi en ferdig låt” – Inge Bremnes.

- "Selv om låta har et seriøst og tung budskap er det ikke bare vondt. Den er også en utstrakt hand som viser at det går bra til slutt og at du ikke er alene. Den kan være en snyteklut, men også et anker. Vi håper låta kan være med å gjøre det vonde litt mindre vondt og at den som lytter ikke skal føle seg helt alene. Det er tungt, men det er aldri for seint å gå veien tilbake. Også er det utrolig stas for meg å jobbe med Inge. Vårt musikalske univers og vår historiefortelling klaffet så bra på denne låta at det ble jo en gave i seg selv” – Marion Woodseth

“Veien tilbake” er skrevet av Inge Bremnes, Marion Woodseth og Alf Vaksdal. Inge Bremnes er 29 år, fra Bremnes i Kvæfjord kommune og har tidligere gitt ut tre kritikerroste album, "Mellomspill", "Har det no å si", og "Skadedyr/Vanedyr". Artistens fjerde fullengder er ventet høsten 2022.

Marion Woodseth er 28 år, fra Valen i Kvinnherad Kommune. Hun er en relativt fersk artist men har tidligere hatt P3 og P1-listinger, gode anmeldelser i VG, anbefalt i Urørt og blitt skrevet om i en rekke magasiner.

De to artistene henter inspirasjon fra flere av de samme kildene, blant annet Sigurd Ros og Bon Iver. Det er svært, men samtidig nært - bunn ærlig og upretensiøst, men også storslagent, grenseløst og pustende. "Veien tilbake" ute nå! 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Drabant Music

Drabant Music
Drabant Music
Akersgaten 7
0158 Oslo

http://www.drabantmusic.no

Jeg tror ikke på sjangere, jeg tror på musikk som har et punkt hvor du treffer et annet menneske. (Ole Paus)

Vi representerer deLillos, CC Cowboys, Oslo Ess, The Dogs, Ole Paus, Savoy, Anja Garbarek, Ida Jenshus, Inge Bremnes, Knut Anders Sørum, Magne Furuholmen, Anna Kajander, Temporary, Marianne Sveen, Raga Rockers, Michael Krohn, Lila, Falkevik, Viktor Wilhelmsen, Tommy Tokyo, WE, Rokusho, Narum, Casa Murilo, Munroe / Knutsen, Waaktaar & Zoe, The Sleepends, Beckstrøm Kvartett, Ingrid Lovise, Trang Fødsel, Zuma, Pine Lake, daelen, Follow That Dream, The Contenders og 4ETG. 

Følg pressemeldinger fra Drabant Music

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drabant Music på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Drabant Music

Michael Krohn med nytt, gammelt album!26.11.2021 10:00:00 CET | Pressemelding

Michael Krohn slipper Raga-albumet "Rock´n´Roll Party" i ny drakt! Albumets tittel er kortet ned til "Party", og er ifølge Krohn mye nærmere det han hadde sett for seg da plata kom ut første gang. Hør albumet her - "Rock´n´Roll Party" er Raga-albumet som ikke burde vært gitt ut i sin daværende form. Bortsett fra et par låter er det en skive som ikke var ferdig modnet. Dette har irritert meg i ettertid da jeg hadde høye forhåpninger som ikke ble innfridd. Jeg har derfor spilt inn hele albumet på nytt og synes nå at det har fått et helhetlig uttrykk, med en blanding av syntetisk ny-veiv og skitten blues, som understreker de dekadente tekstene på en troverdig måte. Det nye coveret er også mye bedre enn det opprinnelige. Jeg tør påstå at denne skiva har et særpreg som er unikt." - Michael Krohn Han går nå veien som soloartist og i dag slipper han sitt andre album i år!

Knut Anders Sørum med "Jul"26.11.2021 08:54:22 CET | Pressemelding

Julen har alltid vært viktig for Knut Anders Sørum og nå har han skrevet helt nye låter til årstiden. Vi er nok flere som har ventet på et julealbum fra Knut Anders og i dag kan du altså høre albumet "Jul" overalt. Hør "Jul" her Tematisk ligger de fleste sangene tett opp til vår egen tid og på typisk "Sørum-vis" tar han oss igjennom sine betraktninger rundt tvil, tro, savn og glede i juletiden med sin særegne kombinasjon av soulmusikk og visetradisjon. Selvfølgelig, som alltid, på sitt eget språk, totendialekt. I den funky låta "Tanker rundt ei krybbe" stiller Sørum store spørsmål rundt troverdigheten til juleevangeliet, men på Josef 17 år forestiller han seg at han går i de samme skoene til den unge mannen som hadde oppgaven med å lose den høygravide Maria trygt til Betlehem. Hva ville han si til forloveden sin når det stormer som værst? - "Endeløs verdi" er en historie som sammenligner dagens flyktningsituasjon med de reisende i juleevangeliet for 2000 år siden og i låta "Kæn vi feir

Ivar Eidem ute med EP!19.11.2021 10:36:55 CET | Pressemelding

Ivar Eidem har alltid vært i utkanten av rocken med et par snarturer innom spotlighten. Først som en av Oslos første punkere, deretter som keybordaist i new wave-bandet The Cut, der han delte scene med bl.a. forfatter Torgrim Eggen. Så fulgte noen hektiske år i alternativpop-bandet Matchstick Sun, som ble belønnet med en Spellemann-pris for beste nykommer i 1989. I 1996 fulgte enda en Spellemann som årets mannlige artist for soloalbumet “Missions of a Clown”. Hør "Sleepless" her Musikken har alltid fulgt Ivar, fra jukeboksen i foreldrenes kafe på Stabekk til diverse bandkonstellasjoner. I mange år ble musikkarrieren satt på spareblussset mens Ivar var rockekokk for stjerner som Kanye West, The Cramps, Morrissey, Flaming Lips med mange flere. Historiene om dem er mange, men hans egen musikk har alltid summet like i bakgrunnen. Nå har kollega Emil Nikolaisen dratt ham inn i sitt studio, Malabar. Det er fruktene av dette samarbeidet du nå får høre. EP-en “Sleepless” består av fire spor me

"Halv ved / Allting løser seg på sikt" ute nå!19.11.2021 10:05:55 CET | Pressemelding

"Halv ved / Allting løser seg på sikt" er en dobbel a-sidesingel og er ute nå. De to sangene kretser om samme tematikk og viser en mørkere side av Samuelsen enn EPen "Bærbar harddisk" fra 2018 og singelen "Kan jeg få danse etter pipa di, please?" fra september 2021. Hør "Halv ved / Allting løser seg på sikt" her "Halv ved" fortelles av en mann som innser sine begrensninger og føler seg fremmedgjort av samfunnets hel ved-ideal. "Allting løser seg på sikt" repeterer monotont hjelpeløse fraser. Hvordan fungerer vårt begrensede vokabular i møte med tilværelsens forekommende kompleksitet? - "Halv ved" er en hommage til den middelmådige, alminnelige mannen. Han som ikke plukker bær. Han som ikke kitter vinduene på hytta. Han som ikke er skitrener. "Allting løser seg på sikt» river i stykker den innholdsløse og hjelpeløse replikken vi møter alt mentalt tungsinn med. Trøst hjelper ikke mot noe, men det er likevel det eneste vi har." - Samuelsen Samuelsens musikalske ambisjon er tekstlig og mus

Klossmajor med discolåt om å ikke være hip nok!19.11.2021 09:42:29 CET | Pressemelding

I dag slipper Klossmajor singelen "Snakkes i baren". Groovy, feelgood og med en discovibe fra en annen tid synger de tre vokalistene om å ikke ha sjangs på det nye, hippe og store. Dette er tredje singel fra det kommende albumet; "Ordner seg for snille jenter". Hør låta her -"Det er utrolig deilig å lage en festlåt, med discovibes som handler om å ikke har sjangs på det nye. Sånne typer kontraster digger vi i Klossmajor! Og hvem har vel ikke følt på å aldri strekke helt til, være hip nok, bli godkjent og å få innpass i den hemmelige klubben. Hver gang man tror man har skjønt det, har de rundt deg gått videre til det neste. Men la oss ha det gøy der vi er! Dette er det nærmeste vi kommer en party låt. Snakkes i baren!" - Klossmajor Klossmajor har etablert seg som et sterkt liveband på Norges pop- og jazz-scener de siste årene og slipper sitt debutalbum til våren. De tre vokalistene (Karoline Karlsen, Dorothea Økland, Maja Sørbø) veksler på å være i front med sterke vokalharmonier, fløye

Forstår du hva deLillos mener?12.11.2021 09:00:00 CET | Pressemelding

deLillos slipper låta "Hele verden" i dag. Dette er den andre singelen fra det kommende albumet "Evige dager". Hør låta her - "Det dukket opp et riff som hadde frisk og rocka attityde. Kunne minne om ting vi gjorde mer i yngre dager, men av en eller annen grunn fikk B-delen et mye mer stillferdig uttrykk. Det bare kom til meg at teksten skulle ha et slagord på A-delen og en slags forsiktig motstemme på B-delen. Plutselig formet det seg en enkel tekst om et vanskelig tema." - Lars Lillo-Stenberg Første låt fra det kommende albumet kom i tidlig september. "Det er havet som er størst" har vært sentral i TV-serien "Over Atlanteren" hvor Lars Lillo-Stenberg selv er en av deltakerne. "Evige dager" blir bandets nittende studioalbum og er ute 21. januar 2022.

Thulsa Doom - endelig tid for album!12.11.2021 08:00:00 CET | Pressemelding

Thulsa Doom er et rockeband fra Oslo med stor, men spredt, fanbase i inn og utland. De har samme besetning som da de startet i 2000. I dag slippes deres femte album, og heldigvis er de fremdeles dette bandet som belønner sine lyttere med noe litt annet enn de har forventet. Fordi folk fortjener noen overraskelser i livet sitt, og de beste overraskelsene er gjerne når man overrasker seg selv, slik som Thulsa Dooms trofaste fans har blitt vant til. Hør albumet her Den kreative prosessen og demokratiske styresettet i Thulsa Doom er ustoppelig, men pandemier kan forsinke. Ingen husker lenger om plata ble påbegynt før eller etter en lengre tur i Europa sammen med Spidergawd. Kanskje var det etter en tur mellom pittoreske mellomsmå byer med egne overdimensjonerte festivaler på vestlandet? Det som er sikkert er at Thulsa Doom er noe som blomstrer i møte med folk, og at platene "A Keen Eye for the Obvious" og "Ambition Freedom" aldri hadde blitt til uten møter ved scenekanten eller rett etterp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom