Imponer gjestene med smaken av norske fjellvidder
Råvare med en unik historie
Reinkjøtt er en eksklusiv råvare, og hvis vi deler antall tilgjengelig kilo på antall nordmenn, finnes det kun ca. 300 gram tilgjengelig per person i året. Reindrift er en nomadisk driftsform, der reingjeterne følger dyrenes forflytninger mellom ulike beiter gjennom året. Reinen lever i vill og værhard natur, som også er bakteppet for den karakteristiske viltsmaken på kjøttet. Reinkjøtt er perfekt for deg som vil kose deg litt ekstra, eller løfte matopplevelsen til et nytt nivå.
Smaksvinner
- Reinkjøtt har en helt spesiell viltsmak, der du faktisk kan kjenne smaken av norsk natur. Lav, gress, bær, mose, urter og lyng er noe av det som preger kjøttsmaken. Rein spiser om lag 200 forskjellige typer planter, forteller Ragnhild Kolvereid, prosjektansvarlig for reinkjøtt i MatPrat.
Tallene fra undersøkelsen, gjennomført av YouGov på vegne av MatPrat i 2022, viser at de aller fleste spiser reinkjøtt i forbindelse med enten helg eller middagsselskap, hjemme eller borte. Svarene viser også at flertallet først og fremst forbinder reinkjøtt med å være velsmakende.
- Det er enklere enn mange kanskje tror å lykkes med reinkjøtt i matlagingen. Du kan for eksempel lage en deilig biffmiddag med reinsdyrbiff med nøttesmør, eller introdusere reinsdyrtaco eller pizza med reinsdyrbiff til fredagskosen. For å forsterke måltidsopplevelsen kan du gjerne fortelle historien bak de viktigste råvarene i måltidet, sier Kolvereid.
Reinkjøtt i gryteretter
På spørsmål om type matrett der det er aktuelt å bruke reinkjøtt i stedet for andre kjøttyper, svarer flertallet i undersøkelsen gryteretter.
- En god kjøttgryte er helt perfekt i denne kalde årstiden. En rett som smaker helt fantastisk er en viltgryte med reinsdyr, enten med flatbiff av rein eller reinsdyrstek. Med blant annet god viltkraft, sopp, einebær og laurbærblad i gryta, i tillegg til reinkjøttet, får du garantert smaken av norske fjellvidder rett hjem til middagsbordet. Ellers er alltid den klassiske finnbiff-gryta et godt valg, forteller Kolvereid.
Fem oppskrifter med reinkjøtt
Reinsdyrtaco
Med blant annet multesalsa, pære og reinsdyrbiff er dette en spennende vri på fredagstacoen.
Pizza med reinsdyrbiff
Glad i pizza? Du kommer til å elske denne pizzaen med snøfrisk, rødløk og reinsdyrbiff.
Reinsdyrbiff med nøttesmør
Saftig reinsdyrbiff med pastinakkpuré og nøttesmør. En potensiell ny favoritt.
Viltgryte med reinsdyrkjøtt
Lag en deilig og ujålete viltgryte med reinkjøtt.
Finnbiff
Lag festmåltidet på rekordtid. Denne retten passer perfekt til enten fest eller hverdag.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noPål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Disse kommenterer mest på det andre spiser23.4.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
1 av 3 får kommentarer på det de spiser fra andre. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat, utført av Opinion. Det er særlig en gruppe som kommenterer mer enn andre. Kan du gjette hvem?
Det store påskemysteriet – hva spiser vi i påsken?19.3.2024 12:11:50 CET | Pressemelding
Tallene fra årets påskeundersøkelse, som er gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, er klare. Og ikke uventet spiser folk både lam og egg i påsken. Nordmenn spiser drøyt 27 millioner egg i løpet av påsken. Her er noen raske tall om våre påskevaner.
Slik redder du maten når strømmen går5.1.2024 11:50:36 CET | Pressemelding
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten27.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion. Men hva menyen blir på nyttårsaftenen er ikke like tradisjonsbundet som på julaften.
– Folk tar feil om ribbefettet14.12.2023 07:20:00 CET | Pressemelding
Det er fettet under svoren som sikrer en vellykket juleribbe med sprø svor. Likevel er det bare 5 % av ribbekjøpere som oppgir at bra med fett på ribba er det viktigste når de kjøper juleribbe.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom