I mai selges det en pakke med Gilde grillpølser annethvert sekund

Pølser kommer i mange forskjellige former, smaker og fasonger. I Norge spises det pølser både til hverdag og fest, med mai og juni som de store pølsemånedene.
– Det er nok flere grunner til at det selges så mange pølser i mai. Pølser er enkel, men smakfull mat som er lett å tilberede til mange når man får venner eller familie på besøk. Været blir bedre, og temperaturen stiger så de fleste har nok dratt trekket av grillen. Og så må vi ikke glemme 17. mai, sier Produktgruppesjef for pølser i Gilde, Stephan Helstad.
Det selges en pakke Gilde grillpølser annethvert sekund i mai
Uken før 17. mai er sammen med uken før påske den største salgsuken for pølser i året, følge tall fra analysebyrået NIQ. I mai skannes det en pakke med grillpølser fra Gilde gjennom kassen i norske dagligvarebutikker hvert andre sekund i snitt. For wienerpølser er tilsvarende tall hvert fjerde sekund i snitt.
Gilde estimerer at det går med om lag 25 millioner enkeltstående grill- og wienerpølser fra Gilde i mai. Bare på nasjonaldagen spises det opp mot ti millioner pølser. Det utgjør nesten to pølser pr. nordmann.
–Det er særlig wienerpølser som har sin store topp i mai. Men til overraskelse for de som bor på Østlandet spises det faktisk mest grillpølser på 17. mai i Norge totalt sett, sier Helstad.
Påsken er en av Norges største pølseperioder, da det spises det mye pølser over flere dager, mens det på nasjonaldagen spises veldig mye i løpet av én dag. 17. mai er årets største pølsedag og en viktig del av nasjonaldagens matkultur.
Hvis man hadde lagt alle Gilde grill- og wienerpølser solgt i mai etter hverandre i en rett linje, så ville rekken med pølser blitt 4100 km lang. Det tilsvarer avstanden mellom Oslo og Canada i luftlinje, eller 340 000 tolv meter høye flaggstenger.
Gildes pølse-funfact:
Visste du at?
- 3 av 4 trekker (koker) wienerpølser i en kjele med vann, men det finnes også noen som griller eller steker dem i stekepanna
- Grillpølser stekes enten i stekepanne (mest vanlig på vinteren) eller grilles på grillen (mest vanlig på sommeren). Men det er faktisk ikke uvanlig å trekke dem i vann – særlig i Nord-Norge.
- Wienerpølser spises ca. 50/50 i lompe eller pølsebrød. Det er særlig på Østlandet at lomper er vanlig.
- Grillpølser spises oftest i pølsebrød, men det er også mange (særlig på Østlandet) som bruker lompe.
Nøkkelord
Kontakter
Thomas Sissener BonafedeKommunikasjonsrådgiver
Tel:48263189thomas.sissener.bonafede@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
Nortura styrker satsingen på halal9.12.2024 11:58:58 CET | Pressemelding
Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
Nortura trapper opp satsingen på plussprodukter15.10.2024 12:36:09 CEST | Pressemelding
Nortura ser store verdier i hele dyret, og trapper nå opp satsingen på plussprodukter med en ny avdeling i konsernet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom