MiRA-Senteret

Hvordan rammes minoritetsbefolkningen av korona-krisen?

Del

Bli med på debatten når MiRA-Ressurssenter for minoritetskvinner lanserer utredningen: «Sosial ulikhet i krisetider!»

Tid: Torsdag 24. september kl. 11-13
Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo

MiRA-Senteret har gjennomført en omfattende undersøkelse som viser hvordan minoritetskvinner i Norge rammes av koronakrisen. Svarene som kommer til syne, er både urovekkende og alvorlige, men kan også bidra til å styrke samfunnet vårt i fremtiden.

Sammen med ordfører Marianne Borgen, byråd Rina Mariann Hansen, likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm, lege Friha Aftab, forsker fra NKVTS Marianne Opaas og prosjektkoordinator ved MiRA-Senteret Sarah Nasim Iqbal, vil MiRA-Senterets leder Fakhra Salimi diskutere hvordan vi kan bruke erfaringene fra koronakrisen til å styrke det forebyggende helsearbeidet, bedre arbeidslivs-inkluderingen og redusere sosial ulikhet.

Grunnet smittevern vil rapportlanseringen ha begrenset antall plasser. Arrangementet er dessverre fulltegnet for fysisk deltagelse, men det er fortsatt mulig å melde seg på live-stream. Send påmelding til post@mirasenteret.no og merk med stream, så sender vi deg mer informasjon om dette.

Pressen oppfordres til å ta kontakt.

Kontakter

Bilder

Om MiRA-Senteret

MiRA-Senteret
MiRA-Senteret
Storgata 53 a
0182 Oslo

22 11 69 20http://www.mirasenteret.no

MiRA-Senteret er en møteplass for engasjerte og samfunnsaktive kvinner og jenter med minoritetsbakgrunn. Gjennom det fellesskapet våre brukere er med på å skape, fremmes og synliggjøres de ressurser og potensialer minoritetskvinner og -jenter besitter. Synliggjøringen består av å fremheve det mangfold av historier, erfaringer og ressurser senterets brukere besitter i sin deltakelse som aktive og likeverdige borgere i samfunnsdebatter, arbeidslivet og andre sosiale arenaer. MiRA-Senterets målsetting er å fremme aktiv deltakelse i utformingen av et samfunn hvor borgere er likestilte i skapelsen av sine hverdagslige liv. Du er velkommen til å kontakte oss hvis du ønsker å ta del i vårt engasjement.

Følg saker fra MiRA-Senteret

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MiRA-Senteret på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra MiRA-Senteret

MiRA-Senterets 30-års jubileumsarrangement!23.10.2019 09:44:25 CESTPressemelding

MiRA-Senteret feirer i år 30 år. I tre tiår har vi vi jobbet for empowerment av minoritetskvinner. Vi har kjempet for å få til en voldsforebyggende rettighetspolitikk, bygget opp et landsdekkende nettverk og synliggjort minoritetskvinners egne ressurser på mange ulike plan. Dette må vi feire! Søndag 27. oktober inviterer vi til jubileumsarrangement på Cosmopolite Scene i Oslo, der sterke stemmer og uttrykk skal stå i fokus.

Empowerment-frokost med minoritetskvinner18.2.2019 08:00:00 CETPressemelding

H.M. Dronning Sonja vil være tilstede under arrangementet Fredag 8. mars - den internasjonale kvinnedagen Melahuset: 10.00 – 11.45 Mariboes gt. 8, 0183 Oslo 8. mars, den internasjonale kvinnedagen, er av stor betydning for kvinner og unge jenter med minoritetsbakgrunn i Norge. Mange opplever at både strukturelle barrierer og patriarkalske tradisjoner hindrer deres frihet. Kampen mot alle former for kvinneundertrykking har alltid vært sentralt for MiRA-Senteret, som fyller 30 år i år. Vi skal starte dagen med Empowerment-frokost for å sette fokus på utfordringer og for å styrke minoritetskvinnekamp. Arrangementet er i samarbeid med Melahuset. Program: Musikk ved Tseng Wei Ting Gratulerer med dagen/ Fakhra Salimi leder av MiRA-Senteret Likestillingsutfordringer for unge kvinner med minoritetsbakgrunn/ Samfunnsdebattant Nancy Herz Kvinnesolidaritet og fellesskap / Likestilling og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm Slampoesi av Sofia Estifanos Musikk ved Sibusisiwe Ncube Begrenset antall

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom