Stiftelsen Norsk Mat

Hvasser Asparges hedret på matfestival

Del
- Vi er veldig stolte over å nå kunne merke aspargesen vår med Spesialitet-garantien for unik smak, sa Edvart Freberg da han mottok Spesialitet-merket for Hvasser Asparges under matfestivalen Aftenposten Mat på Youngstorget i Oslo.
fv: Fagsjef Spesialitet Agneta Lindén Moen, Bernt, Edvart og Arnstein Freberg
fv: Fagsjef Spesialitet Agneta Lindén Moen, Bernt, Edvart og Arnstein Freberg

Spesialitets fagjury var enstemmige i sin vurdering av den norske aspargesen fra Hvasser, og gav den full uttelling på både smak og konsistens. – Hvasser asparges får full pott. Den har en fantastisk, konsentrert smak og er perfekt sprø og fast i konsistensen, sa jurymedlem og kokk Harald Osa.  – Dette er rett og slett spa for ganen, utbrøt Nina Sundqvist, jurymedlem og adm. dir i Matmerk da hun testet den grønne vårgrønnsaken.

Perfekt aspargesklima

Asparges er en strandplante som trives godt i den sandholdige jorden på Hvasser. Det milde kystklimaet med mange soltimer gir gode dyrkevilkår. – Det vennligste miljøet i verden for asparges, spør du oss, smiler Edvart Freberg. Brødrene Freberg sår og planter selv ut aspargesen, og plukker, sorterer og pakker den for hånd. Aspargessesongen er kort; de første stilkene kan høstes i begynnelsen av mai, og allerede ved St. Hans er sesongen forbi.

Tildelt av uavhengig fagjury

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet. – At aspargesen er blitt testet av en så kompetent jury og funnet godkjent, gjør det ekstra moro å nå kunne merke aspargesen med Spesialitet. Dette merket er ikke noe du kan kjøpe deg til, det må du virkelig fortjene, avslutter Freberg fornøyd.

Kontakter

Nina Sundqvist, adm. dir i Matmerk, tlf: 917 85 620
Edvart Freberg, aspargesprodusent i Brødrene Freberg, tlf: 976 39 223

Bilder

fv: Fagsjef Spesialitet Agneta Lindén Moen, Bernt, Edvart og Arnstein Freberg
fv: Fagsjef Spesialitet Agneta Lindén Moen, Bernt, Edvart og Arnstein Freberg
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye