Matstreif 2024: En feiring av norsk lokalmat og drikke
Matstreif 2024 ble i dag åpnet på Youngstorget i Oslo. Matfestivalen tilbake i hovedstaden etter noen års fravær og over 90 lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge deltar og tilbyr sine produkter på Youngstorget.

"Kjære Oslofolk – benytt muligheten - i dag og i morgen er Youngstorget stedet for deg som elsker norsk mat og drikke på sitt aller beste", sa statsråd Geir Pollestad under åpningen av Matstreif 2024.
Tildeling av Spesialitetsmerket
Under festivalen tildelte statsråden også Spesialitetsmerket til flere unike lokalmat- og drikkeprodukter.
"Spesialitet er et offisielt merke som hjelper oss å finne unike lokalmatopplevelser i Norge. Dette kvalitetsmerket er ettertraktet både hos produsenter og forbrukere, og bare de aller beste produktene slipper gjennom nåløyet til en kresen fagjury", uttalte Pollestad
Disse produktene fikk tildelt Spesialitetsmerket:
- Montebello fra Metervare AS: En saftig og grov pølse laget av norsk svinekjøtt, krydder og parmesan.
- Tørrsaltet Spekk fra Aron Mat: Produsert på Kvaløya utenfor Tromsø, laget av ryggspekk av svin som tromles med salt.
- Fenalår av villsaulam fra Aron Mat: Fenalår laget av gammelnorsk spælsau og naturlig tørking i havluft.
- Lettrøkt gravet laks fra Det Gamle Røgeri: Laksefileter graves i salt, sukker og krydder før de kaldrøykes lett.
"Alle disse produktene er ypperlige eksempler på den stoltheten som ligger i norsk mattradisjon", sa statsråd Pollestad.
Fakta om Matstreif 2024
Matstreif arrangeres i samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Mat, Hanen, og Bondens marked. Arrangementet støttes av Innovasjon Norge, ASKO, Meny og Selvaag Eiendom. Rundt 90 lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge vil delta og tilby sine produkter på Youngstorget.
Festivalen arrangeres i samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Mat, Hanen, og Bondens marked, med støtte fra Innovasjon Norge, ASKO, Meny og Selvaag Eiendom.
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder






Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
Lofotlam godkjent som Beskyttet geografisk betegnelse i EU19.1.2025 15:59:01 CET | Pressemelding
Offisiell overrekkelse av PGI-status til Lofotlam.
Dronningen av "havets sølv" vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris18.12.2024 14:09:19 CET | Pressemelding
- Hanne-Cecilie Sporsheims evne til å kommunisere både sildas bærekraftige potensial og gastronomiske verdi har løftet silda fram fra glemselen og tilbake på norske matbord, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad under tildelingen av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i Målstova på Nasjonalbiblioteket.
Lederskifte i Stiftelsen Norsk Mat13.12.2024 09:00:19 CET | Pressemelding
Nina Sundqvist fratrer sin stilling som adm. direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en samlet vurdering har styret og direktøren blitt enige om at organisasjonens videre utvikling best ivaretas med en ny leder ved roret.
Økt kjennskap og stabil tillit til Nyt Norge10.12.2024 13:53:41 CET | Pressemelding
Økt kjennskap og stabil tillit til Nyt Norge blant norske forbrukere, viser fersk forbrukerundersøkelse. - Selv i en tid der prisen på mat har vært dominerende, er det en sterk bevissthet rundt viktigheten av å velge norsk mat, sier en fornøyd Nina Sundqvist, administrende direktør i Stiftelsen Norsk Mat
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom