Opplysningskontoret for frukt og grønt

Hurra for det beste norske på bordet 17. mai

Del

Årets nasjonaldagsfeiring blir litt annerledes enn vi er vant til, men vi skal uansett kose oss med god mat og våre nærmeste. Vi har satt sammen en meny med de nye, ferske norske råvarene som egner seg til frokost eller lunsj på 17. mai.

Årets 17. mai blir en spesiell dag for oss alle - men vi skal nyte og feire dagen.

Klokken 13 skal vi alle synge nasjonalsangen sammen, og mange skal sikkert arrangere frokost eller lunch for de nærmeste. Dette blir uforglemmelig. 

Det norskeste du kan få tak i nå, midt i mai, er asparges og rabarbra, i tillegg til tomater og agurker. Hva med å la det gå inn i på menyen på 17. mai? Det er ekstra stas å bruke de norske råvarene på denne dagen, når bordet pyntes med norske flagg og friskt løv.

Dette er praktisk med småretter som kan tilberedes i god tid på 17. mai, og her er årets forslag til meny, som egner seg like godt til store og små:

Asparges med nøtter

https://www.frukt.no/oppskrifter/asparges-med-notter/

En deilig sommersalat med cherrytomater og jordbær

https://www.frukt.no/oppskrifter/sommersalat-med-jordbar-og-cherrytomater/

Smuldrepai med rabarbra

https://www.frukt.no/oppskrifter/rabarbrasmuldrepai/

Se flere tips og oppskrifter på frukt.no

Nøkkelord

Kontakter

Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver

Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.

957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.no

Gerd ByermoenKommunikasjonssjef

Har ansvar for å tilrettelegge vår interne og eksterne kommunikasjon og er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt og grønnsaker og ikke minst spre matglede.

952 83 171gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Nyt nye norske grønnsaker på bordet på nasjonasldagen.
Nyt nye norske grønnsaker på bordet på nasjonasldagen.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nytt norsk jordbær har fått navn16.6.2020 14:49:21 CESTPressemelding

Neste år kommer en ny norsk sort jordbær på markedet – en sort det har tatt 13 år å dyrke frem. – Det er en fryd å nyte norske jordbær om sommeren, og jeg er overbevist om at det er mange jordbærprodusenter og jordbærspisere som nå blir fornøyde med en ny jordbærsort. Det nye bæret har forbedret smak og dyrkingsegenskaper. Med tanke på så mye glede som et nytt bær kan gi, må vi rett og slett kalle det for Lykke, sa landbruksminister Olaug Bollestad, som var en del av juryen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom