Hold Norge Rent

Hold Norge Rent reiser på ekspedisjon

Del

Tusenvis av frivillige lader nå opp til Strandryddedagen lørdag 5. mai, og i år reiser Hold Norge Rent for første gang ut på ekspedisjon for å rydde sammen med frivillig langs kysten.

Foto: S/S Vega
Foto: S/S Vega

For 8. år på rad inviterer Hold Norge Rent til Strandryddedagen. I år finner dagen sted lørdag 5. mai og er høydepunktet i årets strandryddeuke som løper fra 30. april til 6. mai.

Strandryddeuken samler frivillige fra nord til sør og fra øst til vest. Det ryddes langs strender, ute på øyer og holmer, i havnebasseng og på havbunnen og i innlandet langs vassdrag og innsjøer.

Barnehager, skoler, bedrifter, lag og foreninger, frivillige og ideelle organisasjoner, friluftslivet, idretten, miljøorganisasjoner, avfallsbransjen, kommuner og andre offentlige aktører er alle med på dugnaden.

- Strandryddedagen er Norges største kollektive ryddedugnad, og vi inviterer alle til å bli med ut og rydde, sier prosjektleder i Hold Norge Rent, Malin Jacob. 

I år reiser Hold Norge Rent for første gang ut på en strandryddeekspedisjon i forbindelse med Strandryddedagen. Med S/S Vega seiler ekspedisjonen tur/retur Oslo-Runde-Oslo i perioden 18. april til 12. mai.

- Strandryddeekspedisjonen skal bidra til å bevisstgjøre og skape engasjement, samt motivere til mer frivillig opprydding av marint avfall, forteller Jacob.

Ekspedisjonen er et samarbeid med Ragn-Sells, og i tillegg til Oslo og Runde skal S/S Vega besøke Fredrikstad, Kristiansand, Bergen, Florø, Haugesund, Farsund og Kragerø.

- I 2017 bidro nærmere 50 000 frivillige til opprydding av marint avfall, og vi håper at ekspedisjonen vår vil bidra til å mobilisere enda flere ryddere i år, sier Jacob.

Strandryddeekspedisjonen støttes av Ragn-Sells, sjømatnæringen, Orklas Klar-serie og Helly Hansen.

Ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Arild Hermstad på 98036762 eller arild.hermstad@holdnorgerent.no for mer informasjon, flere bilder eller intervjuavtaler.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge at avfall kommer på avveie og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av herreløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddedagen som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom