Norges Ishockeyforbund

Hockeygutta ikke tildelt OL-plass

Del

I dag tirsdag tok det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) den endelige beslutningen om Kinas OL-deltakelse.

Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.

Arrangør Kina beholder OL-plassen, og de olympiske lekene i Beijing går dermed uten de norske Hockeygutta.

— Selv om vi selvfølgelig hadde håpet på OL-deltagelse, er det godt å endelig ha en avgjørelse, forteller Tage Pettersen, president i Norges Ishockeyforbund, til hockey.no.

Som arrangørnasjon er Kina automatisk kvalifisert til lekene, selv om de på verdensrankingen er rangert som nummer 35. Den lave rangeringen gjorde at det i høst meldte seg bekymring knyttet til Kinas sportslige nivå, deriblant spillernes sikkerhet.

Ettersom Norge er øverst rangert av nasjonene som ikke er kvalifisert, ville det resultert i OL-deltagelse for våre hockeygutter dersom Kina mistet sin plass. Slik ble det altså ikke.

— Det har den siste tiden vært mange spørsmål relatert til en potensiell deltagelse, og hva den endelige avgjørelsen vil bli. Norges Ishockeyforbund har i liten eller ingen grad hatt påvirkning i denne prosessen, og dertil beslutningen, og ei heller kunnet forutse utfallet, avslutter Pettersen.

Norges Ishockeyforbund aksepterer IIHF’s beslutning, og vil nå arbeide fremover med å forberede herrelandslaget så godt som mulig til VM i Finland 13. – 29. mai 2022.

Kontakter

Bilder

Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.
Last ned bilde

Om Norges Ishockeyforbund

Norges Ishockeyforbund
Sognsveien 75J
Oslo

(+47) 21 02 90 00http://www.hockey.no

Følg pressemeldinger fra Norges Ishockeyforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Ishockeyforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Ishockeyforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom