Bauer Media AS

Hilde Hummelvoll sprer julestemning på radio

Del

Forteller om de aller største juleslagerne i ny serie på Radio Vinyl.

I mange år innledet hun julefeiringen for TV-seere over hele landet med Kvelden før kvelden på NRK. Nå feirer Hilde Hummelvoll førjulstiden på radio med en helt ny serie om de fineste julesangene fra femti-, seksti- og syttitallet.

– Musikk er en veldig viktig del av julen. Fra midten av desember er jeg veldig klar for julestemning, og da blir det en intens periode der julemusikken står på hele tiden, sier hun.

– I romjula er jeg i grunnen mett på både pepperkaker og «Deilig er jorden». Derfor er det viktig å bygge opp julestemningen på forhånd. Musikken hjelper til med å finne tilbake til den gode, varme julefølelsen fra barndommen.

– Verdens mest sexy julesang

I år har Hummelvoll fått en ordentlig tjuvstart på julefeiringen i arbeidet med den nye radioserien.

– Jeg har kost meg veldig med å høre hver av de 26 julesangene serien handler om, og det tok ikke lang tid før jeg fikk lyst på gløgg. Og så begynte det å snø! Stemningen var som skapt for å høre på «White Christmas».

Blant julesangene hun tar for seg er både lystige og mer tradisjonelle sanger fra juleplatene til storheter som The Carpenters, Elvis Presley og Stevie Wonder.

– Jeg blir alltid glad av å høre Eartha Kitt, som har verdens mest sexy julesang med «Santa Baby». Hun er så kul, det er tydelig at du ikke vipper den dama av pinnen, sier hun.

– Og så er det alltid en fryd å høre David Bowie og Bing Crosby synge «Little Drummer Boy/Peace on Earth». Noen av sangene er litt overraskende hits, som Boney M.s versjon av «Mary’s Boychild». Litt masete, men morsom, kan jeg vel si.

Perfekt lydspor til bilturen

Hummelvoll har også fått noen nye favoritter i arbeidet med serien.

– Det var helt fantastisk å høre selveste Willie Nelson synge «Frosty the Snowman». Historien om Snømannen Kalle fortalt med Nelsons karakteristiske, knirkete stemme er til å bli glad av, sier hun, og håper julestemningen også vil spre seg til radiolytterne.

– Å sitte i bilen på vei hjem til jul med disse sangene på anlegget må jo være helt perfekt!

Serien om tidenes største julesanger sendes på Radio Vinyl fra 23. november.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Bauer Media AS

Bauer Media AS
Bauer Media AS
Jernbanetorget 4A
0154 OSLO

22023200https://www.bauermedia.no/

Bauer Media Norge driver de riksdekkende reklamefinansierte radiokanalene Radio Norge, Radio Rock, Radio Topp 40, Radio Vinyl, Radio Norsk Pop, P24-7 MIX og Radio KISS. Vi har 1.6 millioner lyttere i uken. Selskapet har ca. 60 ansatte i Bergen og Oslo, med samarbeidspartnere over hele verden.

Følg saker fra Bauer Media AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bauer Media AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bauer Media AS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom