Universitetet i Oslo

Heldigital internasjonal sommerskole ved UiO i seks uker

Del

Den internasjonale sommerskolen sparker i gang 22. juni og blir heldigital i år. Å fremme globalt fellesskap og tverrkulturell akademisk utveksling er viktigere enn noensinne.

Foto: UiO/Oda Davanger
Foto: UiO/Oda Davanger

Den internasjonale sommerskole ved UiO (ISS) måtte kansellere tidligere i vår, grunnet den globale koronapandemien. Det som ville ha vært det 74. året med seks ukers intensive undervisningsuker med hundrevis av internasjonale studenter på Blindern i Oslo måtte avlyses. Nå har ISS snudd operasjonen og tilbudt en digital sommerskole til studentene som i utgangspunktet hadde fått plass ved ISS 2020. Den 22. juni sparkes 20 klasser i gang for det som blir en heldigital sommerskole for første gang i UiOs historie.

Siden påsketider har den lille staben på ISS jobbet sammen med kursledere og lærere for å digitalisere undervisningstilbudet, og etter en ny registreringsprosess har nærmere 500 studenter fra 80 land takket ja til det digitale sommertilbudet.Av disse skal 350 studenter ta emner i norsk språk.

—Årets kull er nesten like stort som tidligere år selv om antall kurs er redusert, sier direktør ved ISS Nita Kapoor. —Kjerneverdiene ved ISS understreker viktigheten av å skape et globalt fellesskap og kulturell utveksling selv i vanskelige tider. Derfor har hele staben lagt utrolig mye arbeid på kort tid med å forsøke å skape et digitalt alternativ i sommer. Det kan synes som at studentene våre føler det samme, sier hun.

Underviserne har også kastet seg rundt for å tilpasse undervisningen. —Vi kommer til å bruke en kombinasjon av synkron og asynkron undervisning online, som inkluderer opptak av forelesninger som studentene kan se når som helst fordi det passer mye bedre i et digitalt format. I tillegg skal studentene være med på diskusjoner, seminarer, gruppeøvelser, og egen forberedelse til fellesundervisningen online. Jeg kommer til å ha studenter i mange tidssoner, så det er viktig at de stiller forberedt, deltar i timen, og får god oppfølging av oss undervisere, sier Kristin Engh Førde ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK) som underviser BA og MA-emnet Gender Equality in the Nordic Countries.

ISS, som også underviser hundrevis av studenter i norsk språk hele året gjennom NORA og NORIR-kursene, måtte i mars legge om hele undervisningen i totalt 19 klasser til nettbasert undervisning og eksamener. Tross noe frafall gjennomførte 315 studenter vårsemesteret.

—Det var en imponerende snuoperasjon i lærerkollegiet med omleggingen til digital undervisning. Vi har fått interessante erfaringer med online læring, og jeg er veldig forventningsfull mot årets digitale sommerskole når vi i vår har sett studentenes læringsvilje og tilpasningsdyktighet, i tillegg til hva organisasjonen kan få til, sier Kapoor.

Tilbudet forutsetter at studentene selv sørger for digitalt utstyr, inkludert webkamera og mikrofon, tilstrekkelig internettilgang, og at de er villige til å være med på synkron undervisning selv om tidsforskjellene kan gjøre at felles undervisningstid faller utenom vanlig arbeidstid i noen land.

—Med fullstendig inntektsbortfall for sommeren, vil Koronapandemien ha betydelige økonomiske konsekvenser for Sommerskolen, sier Nita Kapoor. —I tillegg til 2020, regner vi med at den økonomiske effekten også vil kunne være langvarig.

—Men først skal vi gjennom det vi håper blir en spennende og dynamisk digital sommer. Dette gjør vi for aller første gang, så ISS2020 blir lærerik for så vel studenter som stab, sier Kapoor.

Kontakter

• Sommerskolens hjemmeside: https://www.uio.no/english/studies/summerschool/
• UiO kommunikasjon – epost: pressekontakt@uio.no
• Nita Kapoor, direktør ISS – Tlf. 90208070 – epost: nita.kapoor@iss.uio.no

Bilder

Foto: UiO/Oda Davanger
Foto: UiO/Oda Davanger
Last ned bilde
Foto: UiO/Oda Davanger
Foto: UiO/Oda Davanger
Last ned bilde

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom