Hedersdryss over Inderøya
- Denne prisen henger veldig høyt for oss, og er en skikkelig vitamininnsprøyting for videre jobbing, sier daglig leder i Inderøy Slakteri AS Håvard Gausen etter tildelingen av Stiftelsen Norsk Mats hederspris under NM i kjøttprodukter.

Rekordsalg av sodd
- Det er spenstig at en 80 år gammel kjøttbedrift har hatt samme hovedprodukt gjennom 80 år, nemlig Inderøysodd. Nå en Beskyttet Geografisk Betegnelse som inngår i perlerekken av trønderske matskatter, sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist som stod for tildelingen av hedersprisen.
- Etter to tøffe år med pandemi merker vi stor volumvekst. Da er det ekstra gledelig at mye av veksten kommer fra salg av våre tradisjonsrike produkter som sodd. Vi har rekordsalg av sodd til konfirmasjon! At konfirmantene vil ha sodd i selskapet sitt er fantastisk, sier en stolt og rørt daglig leder Håvard Gausen.
Soddoppskriften er den samme i dag som den har vært i generasjoner. - Vi er knallharde på de gamle oppskriftene, sier Gausen. Inderøy Slakteri er primus motor i arbeidet med å bruke Beskyttede Betegnelser for å styrke Trøndelag som reiselivsdestinasjon. Ingen turister som besøker Inn-Trøndelag skal reise derfra uten å ha smakt Festsodd!
Fagkompetanse og lokal forankring
Inderøy Slakteri er blant kjøttbedriftene i landet med aller størst tetthet av fagkompetanse med blant annet 8 pølsemakere, kokker og butikkslaktere. Arbeidsstokken hos Inderøy Slakteri er også høyst lokal - nesten alle er bosatt på Inderøya.
- Vi er født og oppvokst med tradisjoner. Våre ansatte har den typen taus kunnskap som du bare får etter en viss tid i en bedrift. Våre ansatte er nysgjerrige og på jakt. Fundamentet og drivkrafta vår får vi fra de etablerte produktene våre, men det er også rom for eksperimentering, avslutter Gausen.
Grov Pølse som stakk av med gullmedalje i NM i kjøttprodukter i kategorien tradisjonell pølse er laget etter oppskriften til Gausens bestefar. Grov Pølse har også merket Spesialitet for lokalmat i særklasse.
Om hedersprisen
Stiftelsen Norsk Mats hederspris er en pris som deles ut av Stiftelsen Norsk Mat til en virksomhet, person eller aktør i kjøttbransjen som har utmerket seg på en helt spesiell måte. I år ble hedersprisen delt ut for 9. gang under NM i kjøttprodukter som i år fant sted på Sentralen i Oslo.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder



Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Saftig, sprø og helt unikt fra Hvasser18.5.2022 09:37:16 CEST | Pressemelding
Hvit Asparges fra Hvasser har fått tildelt Spesialitet og den er helt unik i Norge. Men kjapp deg - denne hvite delikatessen bruker hele tre år fra frø til høsting, men kan bare nytes fra mai til Sankthans!
Gastronomisk heder til lokalmat fra Hitra og Føya21.3.2022 07:00:00 CET | Pressemelding
- Som kokk er Trøndelag en matregion jeg følger med på, med produsenter som absolutt setter sitt særpreg på lokalmaten. I dag er jeg her for å gi tre av Hitra og Frøyas lokale mathelter ekstra oppmerksomhet, sa fagjurymedlem og kokk Ole Martin Alfsen da han delte ut Spesialitet under et arrangement på Hitra.
Eplemost i særklasse fra Telemark og Øvre Eiker11.3.2022 09:00:00 CET | Pressemelding
Epleblomsten, Fiskum Fruktpresseri og Nyhuus Gard kom gjennom nåløyet til den drikkefaglig sterke juryen under Norges beste eplemost, sider og fruktvin.
En pølse blir ikke mer lokal enn denne!10.2.2022 14:17:44 CET | Pressemelding
Lammepølsen Lambertseter fikk tildelt Spesialitetsmerket på Meny Lambertseter sammen med pølsene Ring 1 og Sinsenkrysset. - Helt rått! sa administrerende direktør i Meny Vegard Kjuus om de tre rå pølsene fra Metervare pølsefabrikk på Sinsen.
"Alle" elsker Nyt Norge!27.12.2021 07:00:00 CET | Pressemelding
Nyt Norge er Norges mest kjente merkeordninger for mat og mer enn 9 av 10 mener merkeordningen er viktig. I fjor gikk Nyt Norge forbi Nøkkelhullet på kjennskap - på hele 93 prosent - og det tallet har holdt seg i år.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom