Hedersdryss over Inderøya

Rekordsalg av sodd
- Det er spenstig at en 80 år gammel kjøttbedrift har hatt samme hovedprodukt gjennom 80 år, nemlig Inderøysodd. Nå en Beskyttet Geografisk Betegnelse som inngår i perlerekken av trønderske matskatter, sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist som stod for tildelingen av hedersprisen.
- Etter to tøffe år med pandemi merker vi stor volumvekst. Da er det ekstra gledelig at mye av veksten kommer fra salg av våre tradisjonsrike produkter som sodd. Vi har rekordsalg av sodd til konfirmasjon! At konfirmantene vil ha sodd i selskapet sitt er fantastisk, sier en stolt og rørt daglig leder Håvard Gausen.
Soddoppskriften er den samme i dag som den har vært i generasjoner. - Vi er knallharde på de gamle oppskriftene, sier Gausen. Inderøy Slakteri er primus motor i arbeidet med å bruke Beskyttede Betegnelser for å styrke Trøndelag som reiselivsdestinasjon. Ingen turister som besøker Inn-Trøndelag skal reise derfra uten å ha smakt Festsodd!
Fagkompetanse og lokal forankring
Inderøy Slakteri er blant kjøttbedriftene i landet med aller størst tetthet av fagkompetanse med blant annet 8 pølsemakere, kokker og butikkslaktere. Arbeidsstokken hos Inderøy Slakteri er også høyst lokal - nesten alle er bosatt på Inderøya.
- Vi er født og oppvokst med tradisjoner. Våre ansatte har den typen taus kunnskap som du bare får etter en viss tid i en bedrift. Våre ansatte er nysgjerrige og på jakt. Fundamentet og drivkrafta vår får vi fra de etablerte produktene våre, men det er også rom for eksperimentering, avslutter Gausen.
Grov Pølse som stakk av med gullmedalje i NM i kjøttprodukter i kategorien tradisjonell pølse er laget etter oppskriften til Gausens bestefar. Grov Pølse har også merket Spesialitet for lokalmat i særklasse.
Om hedersprisen
Stiftelsen Norsk Mats hederspris er en pris som deles ut av Stiftelsen Norsk Mat til en virksomhet, person eller aktør i kjøttbransjen som har utmerket seg på en helt spesiell måte. I år ble hedersprisen delt ut for 9. gang under NM i kjøttprodukter som i år fant sted på Sentralen i Oslo.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder



Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom