Har du ikke smarttelefon? Da må vite dette.
Undersøkelser Nkom har utført viser at flere telefoner har problemer med å vise nødetatene hvor du befinner deg om du ringer 110, 112 og 113.

De fleste i Norge har en smarttelefon, men flere har den senere tid skaffet seg en enklere mobil. Det har helt klart sine begrensninger. Disse telefonene vil ikke gi nødetatene eksakt posisjon gjennom Advanced Mobile Location, eller AML, dersom du må ringe et nødnummer. AML fungerer på tilnærmet alle telefoner med Android eller iOS operativsystem.
— Det kan være flere grunner til at folk velger enklere telefoner, men det er viktig å være bevisst på de begrensningene de har, sier Kamilla Sharma i avdeling for marked og tjenester i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.
I det norske markedet er det i hovedsak enkle versjoner av Doro og Nokia som ikke vil gi nødetatene nøyaktig posisjon.
— Enkle eller usmarte telefoner kan være greie å bruke som en hustelefon. Da vil din registrerte adresse overføres til nødetatene og stemme overens med hvor du befinner deg. I sommer er mange på farta, og dersom telefonen brukes ute, vil ikke nødetatene vite din nøyaktig hvor du befinner deg og feilmarginen være på flere kilometer, forklarer Sharma.
Nøkkelord
Kontakter
Kamilla SharmaAvdelingsdirektør marked og tjenesterNasjonal kommunikasjonsmyndighet
Tel:40400099ksh@nkom.noBilder
Lenker
Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nkom varsler millionbot mot Telia30.4.2025 08:07:20 CEST | Pressemelding
Nkom varsler 10 millioner kroner i overtredelsesgebyr til Telia. Det skjer etter at selskapet feilaktig mottok flere millioner kroner i statlig kompensasjon for forsterkningstiltak de skulle utført i flere kommuner.
Så mye forurenser vårt digitale samfunn29.4.2025 16:43:26 CEST | Pressemelding
De totale CO2-utslippene fra digital infrastruktur, både direkte og indirekte, var i fjor på 1,1 millioner tonn. Det tilsvarer nesten det samme som fjorårets direkte utslipp fra flytrafikken innenlands.
Presseinvitasjon: Så mye forurenser digital infrastruktur24.4.2025 14:03:25 CEST | Presseinvitasjon
For første gang har norske myndigheter kartlagt miljøpåvirkning fra digital infrastruktur i eget land. Bærekraftsanalysen legges frem i Oslo tirsdag 29. april.
Fem mobilvett-reglar i påska16.4.2025 08:27:32 CEST | Pressemelding
Enten du skal på fjellet, til sjøs eller flykte andre stader i påska, har dei fleste av oss med seg mobilen og smartklokka. Men kan du eigentleg stole på teknologien?
Ikke alle vil ha fiberbredbånd14.4.2025 14:01:57 CEST | Pressemelding
Selv om fiberdekningen i Norge er høy, velger fortsatt mange husstander å ikke koble seg til fibernettet. – Dette kan gi fremtidige utfordringer når samfunnet vårt krever mer bredbåndskapasitet enn det vi ser behovet for i dag.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom