Klarna

Halloween-nettsalget: Stuepikekostyme salgsvinner, men klovnedrakter øker mest

Del

Mens stuepike- og englekostyme har vært de to mest populære tradisjonelle kostymene å kjøpe på nett i Norge de siste to månedene, har interessen for klovneutkledning og det klassiske skjelettet mer enn doblet seg de siste par ukene før Halloween.

Det viser salgsstatistikk* fra shopping- og betalingsløsningen Klarna som blir brukt av mer enn 12 000 butikker i Norge.

Ifølge en internasjonal undersøkelse** de har gjennomført planlegger så mange som 1 av 4 nordmenn over 18 år å kle seg ut i forbindelse med helgens Halloween-feiring. Blant de i aldersgruppen 18-24 år oppgir over halvparten (55 %) at de skal finne et Halloween-kostyme. 

– Det kan virke som både små og store kler seg ut til Halloween, og selv om det kommer store trender hvert år som preges av trender fra både filmer og TV-serier, er det nok fremdeles mange som velger mer tradisjonelle kostymer- enten de skal være morsomme eller skumle, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Doblet interesse for klovn, skjelett og Frankenstein de siste ukene

Mens stuepike- engel- og spøkelseskostymer er de mest solgte klassikerne i hele september og oktober i år, har den kraftigste økningen de siste par ukene før Halloween vært for klovnekostymer (+151 %), skjelett (+102 %) og Frankenstein-utkledning (+101 %).

Også «mannen med ljåen» (+ 58 %), vampyrer (+ 51 %), ninjaer (+41 %) og mumier (+30 %) har økt mye de siste ukene. Salget av varulv- og nonnekostymer har imidlertid gått ned inn mot Halloween, viser Klarnas norske salgsstatistikk for de to siste knappe månedene.

Flere yngre vil ha skumle kostymer – de litt eldre liker de morsomme 

De fleste nordmenn som skal kle seg ut er ifølge undersøkelsen mest opptatt av kle seg ut med et morsomt kostyme (41 %). Deretter følger et skummelt antrekk (34 %) før noe sexy (16 %).

Mens de mellom 18 og 24 år er mest opptatt av at et kostyme skal være skummelt (34 %), foretrekker de mellom 41 og 56 år et morsomt kostyme (66 %). Den største andelen som velger en sexy utkledning på Halloween er også i aldersgruppen 18-24 år (21 %).

Nordmenn er også blant de i alle de 18 landene hvor undersøkelsen er gjennomført, hvor færrest er opptatt av at kostyme skal skjule identiteten sin. Bare 3 prosent er opptatt av dette når de kler seg ut, de fleste av disse er mellom 57 og 66 år.

Topp 5 mest solgte tradisjonelle kostymer i Norge i september og oktober:

1. Stuepike

2. Engel

3. Spøkelse

4. Dinosaur

5. Heks

* Klarnas Shopping Index er kalkulert for forskjellige typer plagg. Indeks 100 representer andelen av det totale salget kostymet har av det totale klessalget i periode. Dataene er fra nettsalg gjennom Klarna av Halloween-kostymer i Norge fra september til oktober 2021. Den første uken i september er basis for trenddataene

** Klarnas Halloween-undersøkelse er gjennomført i samarbeid med det internasjonale markedsanalyseselskapet Dynata blant mer enn 18 000 respondenter i 18 land på tre kontinenter. 1028 norske respondenter deltok i undersøkelsen som ble gjennomført i september.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad
Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Klarna

Klarna
Klarna
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 01 89 91https://www.klarna.com/no/

Siden 2005 har Klarna jobbet med å revolusjonere bankbransjen for privatkunder. Med over 150 millioner aktive kunder globalt og 2 millioner daglige transaksjoner møter Klarna forbrukernes raskt skiftende behov ved å spare dem for tid og penger, samtidig som de får hjelp til å holde seg informert, og ha kontroll over sin egen personlige økonomi.

Globalt har mer enn 450 000 butikker, inkludert H&M, Saks, Sephora, Macys, Ikea, Expedia Group og Nike, integrert Klarnas innovative teknologi for å levere en sømløs shoppingopplevelse – både på nett og i fysisk butikk. Klarna har mer enn 6000 ansatte og er aktive i 45 land. For mer informasjon, besøk Klarna.com 

Følg pressemeldinger fra Klarna

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Klarna på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Klarna

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom