Diakonhjemmet

Gry Ulvedalen blir Fagskolen Diakonovas første rektor

Del

Fagskolen Diakonova ble formelt opprettet som en helt ny aktør innenfor helse- og omsorgsfag i oktober 2021 og akkreditert på forsommeren 2022. Oppgavene står nå i kø for å bygge den opp og kunne starte studietilbudet høsten 2023 i Oslo og Bergen.

Gry Ulvedalen er ansatt som Fagskolen Diakonovas første rektor. Foto: Pål A. Berg/Diakonhjemmet
Gry Ulvedalen er ansatt som Fagskolen Diakonovas første rektor. Foto: Pål A. Berg/Diakonhjemmet

Gry Ulvedalen samler 34 års erfaring fra både helsevesen og høyere yrkesfaglig utdanning hvor hun har arbeidet med pedagogiske prosesser og utdanningsledelse, administrasjon og utviklingsledelse.   Hun er i dag leder for utviklingsarbeidet ved Fagskolen i Viken.

– Å søke denne stillingen som rektor var det helt naturlige neste valg i min karriere, sier Gry Ulvedalen. Jeg vil ha ansvar for å bygge noe helt nytt samtidig med at jeg vil kunne bruke min faglige kompetanse og lederkompetanse, og min innsikt opparbeidet gjennom ledelsen av Nasjonalt fagråd for fagskoleutdanning innenfor helse- og oppvekstfag. Jeg ser også for meg at det blir nødvendig å melde seg på ulike politiske prosesser for å posisjonere fagskolen. Dette er virkelig en super bukett av oppgaver fortsetter hun. 

– Det er unikt å få lov til å starte i en ny jobb ved å rekruttere både de første ansatte og studenter, bygge en kultur som motiverer disse samt legge planer for markedsføring av skolen. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben i begynnelsen av november, avslutter hun. 

Skal være tett på arbeidsgivere

Fagskolens eiere - stiftelsen Diakonova, Haraldsplass stiftelsen, stiftelsen Diakonhjemmet og Ferd – har en over 100-årig historie som pionerer innenfor velferd og utdanning av helsepersonell har alltid stått sentralt. De har også tradisjon for å være langsiktige samarbeidspartnere for det offentlige. 

– Gry har gjennom rekrutteringsprosessen synliggjort verdien av å ha et praksisnært og tett samarbeid med arbeidslivet i etableringen og driften av Fagskolen Diakonova, sier styreleder Solveig Kopperstad Bratseth. Gry har innsikt og faglig tyngde og vil raskt kunne hekte seg på de mange pågående prosessene.

– Gry Ulvedalen matchet rett og slett svært godt kompetansen, erfaringen og egenskaper som vi var ut etter for å utvikle mulighetsrommet som ligger i eiernes ambisjon om å utvide utdanningsporteføljen med fagskoleutdanninger, avslutter Kopperstad Bratseth. 

Nøkkelord

Kontakter

Solveig Kopperstad BratsethStyrelederFagskolen Diakonova

Arbeidende styreleder for Fagskolen Diakonova.
https://www.fagskolendiakonova.no

Tel:90825020sb326@kirken.no

Bilder

Gry Ulvedalen er ansatt som Fagskolen Diakonovas første rektor. Foto: Pål A. Berg/Diakonhjemmet
Gry Ulvedalen er ansatt som Fagskolen Diakonovas første rektor. Foto: Pål A. Berg/Diakonhjemmet
Last ned bilde

Lenker

Om Diakonhjemmet

Diakonhjemmet
Diakonhjemmet
Sørkedalsveien 43
0369 Oslo

22 45 15 00https://www.diakonhjemmet.no

Fagskolen Diakonova

Fagskolen Diakonova er 

  • en ideell fagskole innenfor helse og omsorg. 
  • en verdibasert og diakonalt forankret fagskole med en livssynsåpen tilnærming
  • organisert som et aksjeselskap, og eies av Stiftelsen Diakonhjemmet, Haraldsplass diakonale stiftelse, Stiftelsen Diakonova og Ferd AS gjennom Fagskolen Diakonova Holding AS.
  • Fagskolen Diakonova og fagskoleutdanning i «Aktiv omsorg for eldre» er akkreditert av NOKUT
  • Utdanningen starter etter planen høsten 2023

Les mer her

Følg pressemeldinger fra Diakonhjemmet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diakonhjemmet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Diakonhjemmet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom