Drabant Music

Gripende ny singel fra Spira!

Del

Spira, aka Steffen Falch, er fra Bøverbru i Vestre Toten. ”Musikken har redda livet mitt, og å endelig kunne dele den med andre og forhåpentligvis kunne hjelpe andre, er en følelse som ikke kan beskrives”, har han sagt. Første singel fra det kommende albumet er ute i dag.

Hør "Knust" her

Spira har jobbet med noen av de største skandinaviske hiphop-navnene, og bør være klar for et større publikum nå. Hans nyeste album, ”Oppturer / nedturer”, er full av skjønnhet, intensitet og levd liv; strålende balansert mellom nakne følelser og utsøkt musikk. 

Den første singelen heter "Knust" og tittelen gir en pekepinn på hvor vi skal: til en verden med knuste hjerter, knuste flasker og knuste håp. Men stokk litt om på bokstavene, så får du ordet ”kunst”. Og det er nettopp hva dette handler om: pop-kunst av det aller beste slaget. Intimt og personlig, universelt og allment. 

Dette er en mer erfaren og voksen Spira, som deler sine erfaringer med oss på en nesten svimlende ærlig måte. Og det er også noe av den vakreste norske musikken du vil høre i år, med de ofte akustiske bidragene til Bjørn-Gunnar Skagen og Jacob Hom-Lupo. Til sammen har de tre skapt et helt særegent lydlandskap, melankolsk og moderne på samme tid. 

Jacob Holm-Lupo, som har produsert ”Oppturer /nedturer” sammen med Falch, sier det sånn: 
– "Spira er sannsynligvis den mest følelsesmessig åpne og ærlige musikeren jeg har truffet. Han er helt uredd for å blottlegge seg selv og sine kamper med tilværelsen, samtidig som det aldri føles påtrengende eller selvmedlidende. Han forteller bare hvordan det er å være menneske, uten sjenanse. I tillegg har han en musikalitet som går hinsides hiphop og rapping, en melodisk nerve og et uttrykk som treffer rett i hjerterota."

Når dette til syvende og sist blir en oppløftende plate, er det fordi Spira også vet at kjærlighet er noe vakkert, samme hvor mye den kan bryte deg ned. Han gir følelsene sine et helt spontant språk, og uttrykker samtidig noe helt essensielt om livet. 

"BG og jeg var barndomsvenner. Så traff vi hverandre igjen som voksne. Da oppdaget jeg at han var blitt Norgesmester på melankolske riff. Dette er en plate som handler om at du ikke har noe å tape. Og sånn føltes det da vi laget musikken også." - Spira   

Dropbox med wav, bilder, coverart: https://www.dropbox.com/sh/6slk3fpnhb8zjni/AABbnqHEa0Y4D-iBOwhXdoM0a?dl=0

– "Ælt je har att ætter deg er ingenting og ælt er knust, synger Spira. Samtidig som han bygger opp en helt egen og ny verden av musikk, med tekster som minner om fragmenter av den beste novellesamlingen du har lest i ditt liv. Hør denne platen!" – Arvid Skancke-Knutsen, Oslo

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Drabant Music

Drabant Music
Drabant Music
Akersgaten 7
0158 Oslo

http://www.drabantmusic.no

Jeg tror ikke på sjangere, jeg tror på musikk som har et punkt hvor du treffer et annet menneske. (Ole Paus)

Vi representerer deLillos, CC Cowboys, Oslo Ess, The Dogs, Ole Paus, Savoy, Anja Garbarek, Ida Jenshus, Inge Bremnes, Knut Anders Sørum, Magne Furuholmen, Anna Kajander, Temporary, Marianne Sveen, Raga Rockers, Michael Krohn, Lila, Falkevik, Viktor Wilhelmsen, Tommy Tokyo, WE, Rokusho, Narum, Casa Murilo, Munroe / Knutsen, Waaktaar & Zoe, The Sleepends, Beckstrøm Kvartett, Ingrid Lovise, Trang Fødsel, Zuma, Pine Lake, daelen, Follow That Dream, The Contenders og 4ETG. 

Følg pressemeldinger fra Drabant Music

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drabant Music på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Drabant Music

CC Cowboys feirer turnéstart med slipp av ny låt!18.6.2021 09:23:26 CEST | Pressemelding

Nå slår de til igjen! CC Cowboys slipper ny singel i dag. Beskjeden er klar og tydelig i tittelen «Lykken er å ha noe å se frem til». Dette er en låt om forventninger og viktigheten av å holde fast i det som ofte er halve gleden, om ikke mer. Hør låta HER. - "Det er ideen om at man ikke blåser av alt kruttet i ett smell, men holder fast ved nedtellingen mot noe som skal komme eller skje. Det er kanskje noe vi har lært oss til fra vi var barn og som fortsatt holder oss på tå hev og flytende" – CC Cowboys Det er ikke lenge siden vi sist hørte fra gjengen i CC Cowboys. I oktober i 2020 feiret de nemlig sine utrolige 30 år i norsk musikkbransje med albumet «Elsket for alltid». Med alt fra «Harry» til «Kom deg løs» har CC Cowboys skapt norsk musikkhistorie gang på gang siden 1990. Derfor var 2020 ekstra spesielt. CC Cowboys har siden starten vært en oppvisning i utholdenhet, kontinuitet, arbeidsvilje, og spilleglede. Denne låta vitner ikke om noe annet – en herlig fengende låt i sann CC-sti

Rokusho og OVENBERG med frisk klubblåt!11.6.2021 08:00:00 CEST | Pressemelding

Rokusho og OVENBERG er ute med singelen "Run Me Dry" i dag. Låta trer inn i rekka blant Rokusho´s friske klubblåter og får deg til å savne dansegulvet enda mer enn du allerede gjør. De to har tidligere jobbet sammen, men et nytt samarbeid med OVENBERG har stått høyt på listen til Rokusho i det siste. Sjekk ut låta HER - "Run Me Dry" er absolutt en av låtene hvor alle elementene kom naturlig og upresset. Alt fra melodiene, produksjonen og teksten kom så fort vi at vi nesten ikke hadde tid til å få det inn i prosjektet. Temaet i låten traff oss begge med en gang og etter at bassen ble lagt på var det ingen tvil om at vi hadde noe kult på gang." - Rokusho Rokusho, som egentlig heter Lars Christian Fredlund kommer fra Brumunddal og har produsert musikk i en årrekke. Blant annet har han produsert for artister som P-flow, Ruben, Avgvstvs og KingSkurkOne. Tidligere i år slapp han EP’en "Another Night" som sitt første soloprosjekt - en EP full av mørke og fengende houselåter med blant annet Om

Lars Lillo-Stenberg "Synger Grieg med Bugge"!21.5.2021 08:00:00 CEST | Pressemelding

Albumet "Synger Grieg med Bugge" startet med en SMS fra Lars Lillo-Stenberg til Bugge med spørsmål om å lage ny plate. Over et par meldinger var det allerede bestemt. Den nye plata med sanger fra Grieg fant trolig sin inspirasjon blant oldemor Ingeborgs skinninnbundne samlinger. Hør albumet her: https://orcd.co/syngergrieg Noe av det som fanget oppmerksomheten til Lars Lillo-Stenberg var de storartede tekstene som kom tydelig frem når han skulle gjøre dem til sine. Likevel har han tatt seg noen friheter i oversettelsen fra nynorsk til bokmål og med tidsriktig ordbruk. Plata har tekster fra blant annet Ibsen, Bjørnson, Arne Garborg, Aasmund Olavsson Vinje, Vilhelm Krag og H.C. Andersen. - "Jeg må si at det er utrolig fint og spesielt å synge og spille sanger som er laget så lenge før alt jeg har av sjangere i min platesamling ble oppfunnet. Gamle musikalske følelser funker fremdeles. Heia Grieg!" - Lars Lillo-Stenberg Griegs friske og fantastiske akkordrekker og mot-rytmiske figurer er

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom