Grilstad

Grilstad og Matpartner satser sammen på fersk ferdigmat

Del
Grilstad utvider produktspekteret til også å omfatte fersk ferdigmat ved å gå inn på eiersiden i den trønderske ferdigmatbedriften Matpartner. – Felles trøndersk eierskap og matkultur vil øke konkurransekraften til begge selskapene i en varegruppe i sterk vekst, sier Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad.
Fra venstre: Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS, John Forseth, daglig leder i Matpartner AS og Anne Nakstad, styreleder i Matpartner AS. Foto: Grilstad.
Fra venstre: Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS, John Forseth, daglig leder i Matpartner AS og Anne Nakstad, styreleder i Matpartner AS. Foto: Grilstad.

Grilstad går inn som medeier i Matpartner med en andel på 49%. Bakgrunnen er at begge selskapene ønsker å vokse i markedet for fersk ferdigmat og måltidsløsninger.

Sterkere sammen

John Forseth, daglig leder i Matpartner, mener partnerskapet med Grilstad åpner nye muligheter for begge selskapene. Utgangspunktet er at vi blir sterkere sammen. Ved å kombinere kompetansen og styrkene til begge selskapene, er ambisjonen å bli en ledende leverandør i det norske markedet, både til dagligvare og til hotell, restaurant og service-markedet, sier Forseth, som mener samarbeidet er strategisk viktig for videre vekst i begge selskapene.

Vi ser en endring i folks spisevaner, og ferske ferdigretter er en av få kategorier som har god vekst. Vi tror at forbrukerne vil foretrekke måltidsløsninger og tilbehør som er enkle å lykkes med. Vi ser også at mangel på kokker i hotell, restaurant og service-markedet har ført til økt behov for «ready to heat»-konsepter, sier Wiig.   Sammen med Matpartner har vi ambisjon om å bidra til innovasjon og utvikling av nye produkter innenfor disse markedene. 

Det er to trønderske aktører med helt ulik kompetanse som nå går sammen. Matpartner har unik kompetanse innen utvikling og produksjon av ferdigretter og måltidsløsninger. Grilstad har flere sterke merkevarer, tilgang på råvarer og et etablert markeds- og salgsapparat.

Trøndersk matkultur

Begge selskaper er stolte skapere av matglede, tilhører en sterk trøndersk matkultur og har hovedsete i Trøndelag. De befinner seg midt i det trønderske matfatet, noe som gir et konkurransefortrinn både når det gjelder fagkompetanse og tilgang på gode råvarer.

Grilstad er markedsleder innen spekevarer og frosne hamburgere og hadde i 2019 en omsetning på 1,8 mrd. kroner. Grilstad har ca. 400 ansatte fordelt på fire egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Brumunddal og Østersund, og egne salgs- og markedsorganisasjoner for dagligvare og storkjøkken. 

Matpartner er en betydelig leverandør av middag- og lunsjretter til dagligvare og storkjøkken. Selskapet ble etablert i Klæbu i 1997, og flyttet i 2016 inn i et moderne produksjonsanlegg i Melhus. Matpartner har 64 ansatte og hadde en omsetning på ca. 200 mill. kroner i 2019.

Nøkkelord

Kontakter

Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad 907 90 740 jorgen.wiig@grilstad.no
John Forseth, daglig leder i Matpartner 926 07 432 john@matpartner1.no

Bilder

Fra venstre: Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS, John Forseth, daglig leder i Matpartner AS og Anne Nakstad, styreleder i Matpartner AS. Foto: Grilstad.
Fra venstre: Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS, John Forseth, daglig leder i Matpartner AS og Anne Nakstad, styreleder i Matpartner AS. Foto: Grilstad.
Last ned bilde

Lenker

Om Grilstad

Grilstad
Grilstad
Ranheimsvegen 129b
7053 Ranheim

https://www.grilstad.no/

Grilstad AS er en ledende produsent av kjøttprodukter og ferdigmat, med fokus på kvalitet, smak og bærekraft. Konsernet er markedsleder innen spekevarer med merkene Grilstad, Stranda og Tind. Grilstad er også markedsleder innen frosne hamburgere, og en betydelig leverandør av ferdigmat. Konsernet har ca. 560 årsverk fordelt på seks egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Brumunddal, Stavanger og Østersund, og egne salgs- og markedsorganisasjoner for dagligvare og storkjøkken. Grilstad eies av Jenssen Holding (95%) og Reinkind AS (5,0%).

Følg pressemeldinger fra Grilstad

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grilstad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grilstad

Grilstad, Jæder, fire kommuner og lokale bønder bygger nytt slakteri i Gudbrandsdalen7.10.2021 15:19:43 CEST | Pressemelding

Grilstad, Jæder, lokale bønder og fire kommuner investerer til sammen 300 millioner i å bygge og drive Gudbrandsdal Slakteri på Otta. Både slakting, skjæring og foredling av storfe og småfe skal foregå på det nye slakteriet. – Gudbrandsdal Slakteri skal bli Norges mest bærekraftige slakteri, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig. Han mener det skapes ny historie på Otta når byggingen av slakteriet starter neste år.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye