Grilstad

Grilstad kjøper mathuset Holmens

Del

Med oppkjøpet av stavangerbedriften Holmens AS styrker Grilstad sin posisjon som leverandør av fersk ferdigmat. – Holmens er en dyktig aktør som kompletterer vår virksomhet, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig.

Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad og Øyvind Hegelstad, daglig leder i Holmens. Foto: Grilstad.
Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad og Øyvind Hegelstad, daglig leder i Holmens. Foto: Grilstad.

Mathuset Holmens er totalleverandør innen ferdigmat og kjøtt- og grønnsakprodukter, og har satset mye på produktutvikling inn mot storhusholdnings- og dagligvaremarkedet. Selskapet er lokalisert i Stavanger og har 55 ansatte. 

– Grilstad er en flott og naturlig samarbeidspartner for oss. Vi tror salget kommer til å løfte begge selskapene i tida framover, forteller Øyvind Hegelstad, daglig leder i Holmens.

– Holmens har god regional forankring, og vi lager produkter som vi er stolte av. Med Grilstad med på laget får vi mulighet til å utvikle selskapet raskere. Det blir også lettere å nå ut med produktene våre i det nasjonale markedet, sier Hegelstad. 

Stor vekt på utvikling

Sterke samfunnstrender knyttet til miljø, bærekraft og ernæring gjør at matvarebransjen legger stor vekt på innovasjon og produktutvikling. Sunn og bærekraftig ferdigmat og «mat i farta» er kategorier i sterk vekst. Grilstad har ambisjon om å ta en ledende posisjon som leverandør av fersk ferdigmat. Holmens har kompetanse, erfaring og en markedsposisjon som åpner nye muligheter for konsernet. 

– Holmens er en dyktig aktør som kompletterer vår eksisterende virksomhet, sier konsernsjef Jørgen Wiig. 

– De er en erfaren matprodusent som lager spennende produkter. Med dette samarbeidet får Grilstad flere ben å stå på, og vi styrker oss innen noen kategorier som vi har stor tro på framover, sier Wiig. 

Det er ikke første gang Grilstad investerer i ferdigmat-segmentet. I 2020 gikk selskapet inn på eiersiden i det trønderske ferdigmatselskapet Matpartner. Oppkjøpet av Holmens er en naturlig videreføring av Grilstads ambisjon om å styrke seg i nye produktkategorier.

Nøkkelord

Kontakter

Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad: 907 90 740 / jorgen.wiig@grilstad.no
Øyvind Hegelstad, daglig leder i Holmens: 913 70 624 / oyvind@holmens.no

Bilder

Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad og Øyvind Hegelstad, daglig leder i Holmens. Foto: Grilstad.
Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad og Øyvind Hegelstad, daglig leder i Holmens. Foto: Grilstad.
Last ned bilde

Om Grilstad

Grilstad
Grilstad
Ranheimsvegen 129b
7053 Ranheim

https://www.grilstad.no/

Grilstad er markedsleder innen spekevarer og frosne hamburgere og hadde i 2020 en omsetning på 1,8 mrd. kroner. Grilstad eier Midt Norge Slakteri og har ca. 450 ansatte fordelt på fem egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Stavanger, Brumunddal og Østersund og har egne salgs- og markedsorganisasjoner for dagligvare og Foodservice. Grilstad produserer også ferdigmat og eier 49 % i Matpartner.

 

Følg pressemeldinger fra Grilstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grilstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grilstad

Grilstad, Jæder, fire kommuner og lokale bønder bygger nytt slakteri i Gudbrandsdalen7.10.2021 15:19:43 CEST | Pressemelding

Grilstad, Jæder, lokale bønder og fire kommuner investerer til sammen 300 millioner i å bygge og drive Gudbrandsdal Slakteri på Otta. Både slakting, skjæring og foredling av storfe og småfe skal foregå på det nye slakteriet. – Gudbrandsdal Slakteri skal bli Norges mest bærekraftige slakteri, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig. Han mener det skapes ny historie på Otta når byggingen av slakteriet starter neste år.

Smittevern og dugnad reddet produksjonen hos Grilstad12.11.2020 13:13:54 CET | Pressemelding

Effektive smitteverntiltak og god lagånd ble redningen for Grilstad da det brøt ut koronasmitte i fabrikken på Ranheim i oktober. Både konsernledelse og administrasjon ble satt i arbeid for å opprettholde produksjonen. – Hadde det ikke vært for de gode smitteverntiltakene, og at hele organisasjonen stilte opp, ville hele fabrikken blitt stengt og alle ansatte satt i karantene, sier driftsdirektør Morten Letnes.