Fellesorganisasjonen

Gratulerer med sosialarbeiderdagen!

Del

I dag er den internasjonale sosialarbeiderdagen. FO vil gratulere alle barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere.

Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO

Hvert år arrangeres sosialarbeiderdagen på den tredje tirsdagen i mars over hele verden. FOs forbundsleder Mimmi Kvisvik vil gratulere alle sosialarbeidere med dagen og takke dem for innsatsen under koronakrisen.

– Hver dag jobber sosialarbeidere for å skape et bedre samfunn. Et samfunn hvor barn, ungdom og eldre med ulike utfordringer og ressurser skal få et trygt og godt liv. Det gode samfunnet kommer ikke av seg selv, sier hun.

FO er fagforeningen for sosialarbeidere. De organiserer over 31 000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. Kvisvik mener at det siste året har vist verden hvilken viktig jobb disse profesjonene gjør.

– Sosialarbeidere har sørget for at familier har penger å leve av. De har hjulpet barn som har det vanskelig og forklart det uforklarlige til personer med utviklingshemming. Kriser rammer alltid hardest dem som har mest å slite med fra før, sier FO-lederen. 

Sosialarbeideredagen ble ikke feiret i 2020. Bare noen dager før erklærte Erna Solberg de strengeste tiltakene i fredstid og starten på koronakrisen i Norge. 

– I fjor hadde medlemmene våre viktigere ting å gjøre. Noen gikk i karantene med dem som trengte omsorg døgnet rundt, andre gikk inn i helseberedskapen, noen var der for barna som trodde de var helt alene.

Selv om pandemien enda ikke er over har Kvisvik en tydelig beskjed til sosialarbeidere i Norge.

– Krisen er ikke over, men i dag takker vi dere for den jobben dere har gjort, og fortsetter å gjøre. Barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere, vær stolte sosialarbeidere. Jobben dere gjør er uvurderlig og betyr mye for mange. Gratulerer med sosialarbeiderdagen, avslutter FO-lederen.

Sosialarbeiderdagen blir markert digitalt på www.sosialarbeiderdagen.no fra kl. 0900.

Livesending fra kl. 0900

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Last ned bilde

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) har siden 1992 vært fagforeningen for sosialarbeidere. Vi organiserer over 31.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere i Norge.

Våre medlemmer har ekspertkompetanse innenfor barnevern, Nav, tjenester til utviklingshemmede, vold og trusler i arbeidslivet, samt tariff og likelønn.

Følg saker fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom