Leading Web Solutions

Gratis kredittkort er et lønnsomt nyttårsforsett

Del

Enten du er av typen som setter opp nyttårsforsetter eller ei, så bør du ta dette forsettet på alvor – gratis bruk av kredittkort gjennom hele det nye året. Vi viser deg hvordan du enkelt du kan klare dette, og dermed få varige, gode vaner.

ET LØNNSOMT NYTTÅRSFORSETT: Gratis bruk av kredittkort. Foto: Istockphoto
ET LØNNSOMT NYTTÅRSFORSETT: Gratis bruk av kredittkort. Foto: Istockphoto

Slik gjør du det

Den enkle hovedregelen er at du må følge med på forfallsdatoen på kredittkortregningen.

Akkurat som med andre gjøremål så kan det være fort gjort å la en regning ligge en dag eller to før den blir betalt. Det er aldri en god ide. Kredittkortregninger har en fast forfallsdato. Dersom du legger inn en gjentakende påminnelse i kalenderen din er det lettere å huske på å betale i tide.

Det andre som er viktig å huske på er å betale hele regningen. Følg med på hva du bruker kredittkortet til, og ikke bruk mer enn du vet at du kan betale. Hvis du setter opp et budsjett på forhånd vet du til enhver tid hvor mye du har råd til å handle med kortet.

Periode med rentefritak

Før forfallsdatoen på regningen beregnes det ikke renter av beløpet du har brukt på kredittkortet. Dette er den såkalte rentefrie perioden, som kredittkortselskaper ofte reklamerer med. Hvor lang denne perioden er varierer noe, men den er uansett fram til forfallsdato for neste regning.

Hvis du ikke betaler hele regningen begynner kredittkortselskapet imidlertid å beregne renter, fra første dag du går over fristen. Renter på kredittkortgjeld kan være relativt høy. Derfor kan du fort pådra deg en del utgifter gjennom året dersom du ikke passer på å betale i tide.

Rentefritaket gjelder dessuten bare når du betaler varer og tjenester med kredittkortet. Hvis du for eksempel tar ut kontanter eller overfører penger til bankkontoen din beregnes det renter umiddelbart.

Derfor bør du kun benytte kredittkortet ditt til å betale for varer og tjenester.

Avgifter

Kredittkortselskapet tjener penger på ditt kortbruk selv om du er smart og unngår renter. Hver gang du bruker kortet for å betale for noe må forretningen du handler i betale et gebyr til kredittkortselskapet.

Det gjør de for å få lov til å benytte den betalingstjenesten. Det er et lite beløp i seg selv, ofte 1-3 prosent. Likevel vil det utgjøre store summer til sammen, fordi det foretas så mange transaksjoner. Dette er imidlertid en kostnad som du slipper å bære.

Så selv om du er smart, og unngår utgifter, tjener kredittkortselskapet penger.

Noen selskaper krever også en årsavgift. De fleste gjør imidlertid ikke det, så sørg for å velge et kredittkort uten årsavgift.

Lurt å bruke kredittkort

Hvis du følger disse enkle rådene lønner det seg å bruke kredittkort, av flere grunner. Ikke minst er det fordelaktig fordi de fleste kredittkort har en forsikring innbakt i avtalen.

Du bør se nøye gjennom hvilke forsikringer som gjelder dine kort. Som regel vil de gi deg en forsikring både på varer du kjøper og på reiser du betaler med kortet.

Dessuten gir kortet deg i realiteten et lån som er gratis, noe som gir deg stor fleksibilitet så lenge du er nøye med forfallsdatoen.

Siden du kan velge kredittkort som ikke har årsgebyr koster det deg ingenting å ha de. Derfor kan det lønne seg å ha flere kort, skriver SmartePenger.no. Det er fordi kredittkortene ofte tilbyr ulike rabatter på varer og tjenester. Har du flere kort har du da flere rabatter å velge mellom.

Oppsummering av nyttårsforsettet

Som oppsummering kan vi si at nyttårsforsettet bør være å

  • Velge et kredittkort hvor det ikke kreves årsavgift
  • Bruke kortet kun til å kjøpe varer og tjenester
  • Passe på å betale kredittkortregningen før den forfaller
  • Passe på å betale hele kredittkortregningen
  • Ikke bruke kredittkortet til kontantuttak

Du kan lese flere gode råd om bruk av kredittkort på nettstedet Kredittkortinfo.no. I tillegg til informasjon om gratis bruk har de veiledning om blant annet bonusordninger og forsikringer i kredittkort.

Bilder

ET LØNNSOMT NYTTÅRSFORSETT: Gratis bruk av kredittkort. Foto: Istockphoto
ET LØNNSOMT NYTTÅRSFORSETT: Gratis bruk av kredittkort. Foto: Istockphoto
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg saker fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom