Go-Ahead Norge AS

Go-Ahead har signert 8-årig avtale om vedlikehold av tog

Del

Oslo, 4. november 2019 | Go-Ahead Norge AS har signert en 8-årig avtale med Mantena AS for vedlikehold av kjøretøy som etter oppstart 15. desember vil benyttes på Sørtoget – det som i dag kalles Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen.

Etter at Go-Ahead ble tildelt Trafikkpakke 1. har selskapet inngått avtaler med en rekke samarbeidspartnere, blant annet med Mantena AS som eies av Samferdselsdepartementet. Mantena vil i 8 år fremover være totalleverandør for vedlikehold av togene langs Sørtoget.

- Et viktig aspekt ved vår bedriftskultur er langsiktighet; vi vil heller bygge robuste partnerskap enn rene kontraktrelasjoner. Det er et slikt partnerskap vi bygger med Mantena. Med tydelige, felles mål er det mye enklere å gjøre det som skal til – og å følge opp hvordan vi faktisk gjennomfører oppdraget vårt. Nemlig flere og mer fornøyde kunder, sier administrerende direktør Go-Ahead Norge Cathrine Elgin.

Både Go-Ahead og Mantena er nå i sluttspurten av mobiliseringsarbeidet for å sikre en best mulig oppstart den 15. desember 2019.

- Vi er stolte og glade for avtalen med Go-Ahead, som bekrefter Mantenas posisjon i markedet som en ledende aktør i utviklingen av norsk jernbanesektor, sier administrerende direktør i Mantena AS Kjetil Hovland.  

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:

Sjef for kommunikasjon og samfunnskontakt i Go-Ahead Kristin Monstad. Hun treffes på telefon +47 975 39 530 eller e-post kristin.monstad@go-aheadnordic.no

Administrerende direktør i Mantena Kjetil Hovland treffes på telefon +47 934 43 622 eller på e-post kjetil.hovland@mantena.no

Bilder

Om Go-Ahead Norge AS

Go-Ahead Norge AS
Go-Ahead Norge ASOm Go-Ahead Norge AS:

Go-Ahead Norge er på en reise fra oljebyen, rundt den vakre norske sørkysten og helt frem til hovedstaden. I oktober 2018 vant Go-Ahead sin første togkontrakt i Norge, i god konkurranse med en rekke etablerte operatører. Kontrakten inkluderer trafikk mellom Oslo og Stavanger på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen i samarbeid med Kolumbus. Go-Ahead mobiliserer nå for trafikkstart i desember 2019.

 

Om Mantena AS:

Mantena AS var den tidligere verkstedenheten til Norges Statsbaner. Selskapet ble skilt ut som eget aksjeselskap i januar 2002, da med NSB(Vy) som eier frem til juli 2017. Nå er selskapet eid av Samferdselsdepartementet. Mantena vedlikeholder og reparerer skinnegående kjøretøy, komponenter og skinnegående anleggsmaskiner for en rekke jernbaneselskaper. Mantena utfører også termisk sprøyting av metaller.